maanantai 11. helmikuuta 2013

Urheilu on leikkiä

Vaikka yksilöurheilijan kuuluu olla yksin (koska se tykkää siitä, että on yksin), mukana kokonaisvaltaisessa kehittymisessä on hyvä olla mukana taustajoukkoja. Tai miksei niitä voisi kutsua etujoukoiksi? Kuitenkin, kun  peruspaketin päälle lähtee kasaamaan urheilijaelämälle parempia olosuhteita, niin nimenomaan etujoukot sen mahdollistavat. Ovat joo ehkä taustalla, mutta tärkeytensä vuoksi etujoukkoina.

Tälle vuodelle oma etujoukko-osastoni kokee hieman muutoksia.

Mj Activen kanssa tehty yhteistyö jäi yksivuotiseksi. Vuoden yhteistyö toi molemmille osapuolille uusia kokemuksia, ja ainakin itse hyödyn näistä sukista vielä monta vuotta! Kompressiosukat nopeuttavat palautumista ja ehkäisevät siten rasitusvammoja. Ja vaikka Mj Active ei ole enää etujoukoissani, niin pysyn silti Zero Pointin "tallissa". KIITOS viime vuodesta!

Kuluvana vuonna tulen leireilemään Saariselällä pariinkin kertaan. Upeiden hiihtolatujen ja vaellusreittien vierestä löytyy retkeily- ja kurssikeskus Tievatupa, joka majoittaa meikäläisen keväällä että syksyllä. Hyvä paikka tehdä pohjat kestäviksi ennen kilpailuja, vaikka toki Saariselän viikoilla mennään kovaakin! Olosuhteet ovat pohjoisessa varmasti kohdallaan. Ja maisemat. Ne ovat tietysti eteläsuomalaisen mieleen :). Lisää aiheesta, kunhan pääsen kuluttamaan Saariselän latu-urat puhki maaliskuussa. Ja syksyllä sitten Ellun kanssa juostaan rakat tasaiseksi. Ihan superia!!

Oman koulutuksen myötä ymmärsin (jälleen), että terveyshän se on kaiken perusta niin urheilussa kuin elämässäkin. Muutaman vuoden siis kesti, että sain käsiteltyä asian päässäni ja rupesin käytännön toimiin. Nyt minulla on vakiolihashuoltaj(i)a, ja kropan kuntoutuminen on tulevaisuudessa fakta. Ei niin, että vaivojen syyt välttämättä poistuisivat näillä käsittelyillä... Toistaiseksi suurimman osan lihashuollosta on toteuttanut Petteri Malinen. Osteopatia edellä (nivelten käsittelyä, manipulointia jne) ja urheiluhieronta perässä -kaavalla kulkeva Petteri on aika kova tekijä terveydenhuoltoalalla. Kannattaa olla yhteydessä, jos ei kroppa toimi! Hierontaa toteutan myös kurssikaveri Mikon kanssa. Hieronta on kivaa!

Näillä eteenpäin! Takana on kaksi viikkoa hyvää harjoittelua, keskim. 16½h viikossa. Jälkimmäisellä viikolla tuli "jo" yli 40km juoksua ja jonkun verran tehojakin. On hyvä keventää sellaisen viikon jälkeen ja tarkastella, että mitäs ne kansainväliset huiput tekevät tuolla Välimeren tienoolla.

Olen löytänyt hauskan kirjan, Seppo Palmisen "Lisää buddhaa peliin". Ei kerro buddhalaisuudesta, mutta pohtii golfia, urheilua ja elämää buddhamaisesta näkökulmasta. Muuta lainaus kirjasta:
" Oikea asenne kannattaa vain opetella heti alkuun: onnistumiset kirjataan, epäonnistumiset ovat harjoitusta oikeaan suuntaan"
"Kusipäisyys on älyn kemoterapiaa"
"Golf on leikkiä. Urheilu on leikkiä. Elämä on leikkiä"
-> urheiluseura - leikkipiiri
-> ammattiurheilija - ihminen, jolle maksetaan siitä, että hän leikkii julkisesti
-> huippu-urheilijalla - leikkitaidot kansallista, jopa kansainvälistä tasoa

NÄILLÄ eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti