keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Helmikuun sanoma

Tulevaan kesään ja kilpailukauteen valmistautuva suunnistaja Tapani Mäkinen kerkesi viimeinkin antamaan haastattelunsa blogitoimituksellemme. Mäntsäläläinen on huhujen mukaan ottanut urallaan yhden askeleen eteenpäin ja onkin kiinnostavaa kuulla (not), mitä mies tällä hetkellä puuhailee.
"No joo. Tuo askel eteenpäin on tietenkin positiivinen asia. On kuitenkin muistettava, että sitä ennen on otettu monta askelta taaksepäin, joten pysytään nyt vaan ihan nöyränä."
Olet nyt siis ilmeisesti kokopäiväurheilija. Mitä teet?
 "Järjestin asiat niin, että pystyn urheilemaan melko lailla kokopäiväisesti. Kiitos siitä menee tietysti kaikille muille paitsi itselleni kuten perheelle, ystäville ja tukijoille, jotka tämän mahdollistavat. Päätoimenahan suunnistus toimisi viihdyttävyydeltään oikeinkin hyvin, mutta sen tuotot ovat aika lailla nollassa eurossa, joten täytyy sitä taskurahaakin vähän jostain hankkia. Yrityksen perustamisilmoitus lähti juuri postissa. Ammatinharjoittajana tulen tekemään hierontatyötä ja valmennushommia. Näillä taskurahoilla reissataan ja reenataan sitten ympäri Suomea, ja ehkä vähän maailmaakin."
Minkälainen on normaali päiväsi?
"Heräämisen yhteydessä otan aamusykkeet. En ymmärrä pitkän tauon jälkeen kropan reaktioista vielä mitään, joten aamusykkeet auttavat siinä asiassa aika paljon. Aamupäivän harjoitus tulee aloitettua yleensä niin, että se venyy iltapäivän puolelle. Sitten on ruoka ja iltapäivällä teen kuivaharjoituksen tai katselen karttoja. Tätä pitäisi tehdä joka päivä, mutta jostain kumman syystä itsessäni on vielä pieni osa sellaista pahaa peikkoa, joka sanoo, että lahjattomat treenaa. No, se peikko lähtee treenaamalla. Selkeä välipala on nyt päivän ohjelmassa, ja vähän sen jälkeen tulee iltapäivän harjoitus. Sitten taas ruokaa ja illalla lisää karttojen katselua, mahdollisesti hierontaa tai valmennushommien sunnittelua. Iltavenyttelyt ovat nyt vakio-ohjelmassa, mutta jonkunlainen vakiohuolto/herättely pitäisi saada aamuunkin. Nukkumaan meno on tällä hetkellä se kaikkein vaikein asia. Joskus sängyssä ollaan vasta klo 24."
Missä kuntosi menee tällä hetkellä ja mihin tähtäät ensi kaudella?
"Tiesin, että olen muita jäljessä, mutta viime viikon mattotesti kertoi, että olen muita aika paljon jäljessä! Faktat on kuitenkin hyväksyttävä, eikä niitä pidä murehtia. Katse onkin suunnattu tulevaisuuteen ja ensi kauden suunnitelma on valmis toteutettavaksi. 
Oikeastaan ainoa tavoitteeni on päästä terveeksi. Ja koska se on osoittautunut liian vaikeaksi viime vuosina, niin nyt sen eteen tehdään todella paljon töitä. Kilpailulliset tavoitteet, jos ne nyt sitten ovat osaltani olennaisia, löytyvät Euromeetingistä, mutta tiedostan toki sen, että sinne päästäkseni minun täytyy menestyä esimerkiksi Huippuliigassa ja MM-katsastuksissa. Jo niihin pääseminen ovat itselleni iso haaste! Terveyden jälkeen tärkein asia on nyt kuitenkin kehittyä, enkä ota kilpailutavoitteistani paineita, vaan nautin siitä, että saan yrittää."
Jäämme siis odottelemaan kisakauden alkua. Blogitoimitus hiljenee nyt hetkeksi. Haastattelun lopussa Mäkinen lupasi kirjoittaa blogiinsa päivitystä tukijoistaan ja yhteistyökuvioistaan. Se ilmestynee sivuille lähipäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti