perjantai 26. kesäkuuta 2015

Jukolasta kesän viettoon

Jukolan Viestin päivitys vähän myöhässä. Mutta täällä kuitenkin. Olkaapa hyvät.

Juoksin 5. osuuden TuMen 2. joukkueessa. Tilannehan ei ollut kevään vammailujen jälkeen tietenkään se paras mahdollinen, mutta koskas se nyt on viimeksi sellainen ollut? En jaksanut välittää heikosta fysiikasta, vaan nautin juoksemisesta ja pyrin tekemään sen, mihin näillä kyvyillä kykenin. Sillä olipa suorituskyky millainen tahansa, niin nykyhetken faktoihin peilaten oman tasoiseen suoritukseen on joka tapauksessa aina mahdollisuudet ;)


5. osuus, lähtö sijalta 56 +30:56 kärjen perästä

53 Järla Orientering 2 (37)         +26:59
54 Pan-Kristianstad (47)         +27:59
55 IFK Lidingö SOK (2)         +29:56
56 Turun Metsänkävijät 2 (94) +30:56
57 IFK Umeå (79)                 +32:04
58 Kangasala SK (25)                 +33:00

Aika tyhjään rakoon pääsin lähtemään. Järlan 2. joukkue oli vaihdossa vajaan kymmenen joukkueen letkan viimeinen. Olisi ollut kiva lähteä esimerkiksi siinä porukassa, kun vauhtia muista kavereista olisi varmasti saanut, mutta toisaalta nyt oli tilaisuus saada oma työ kuntoon heti alusta lähtien.

K-1
Silmäilin K-viitoituksella koko radan läpi, kuten olin suunnitellut. Ei ihmeellisiä välejä tai tarkkoja rastinottoja. Suunnitelma ykköselle ja kakkoselle kuntoon ja K:lta lähtösuunta aukon reunalle. Mäen päältä jyrkännerivi ja ennen rastikiven suota viimeinen muoto haltuun. Suoraan rastille.
1-2
Lähtösuuntaa mäelle. Yritin peilata vasemmalle kumpareisiin, jotta polun pää olisi löytynyt suoraan, mutta kaasutin vähän oikealle. Lopulta polulle ja hiekkakuopan reunalle. Seisoin rastin vieressä puskassa vähän aikaa, taisin ihmetellä väärää kumparetta. Virhesekunnit: 10.
2-3
Tarkoitus oli mennä pohjoisen kautta, mutta lähtösuunta sakkasi sen verran pahasti, että meinasin kiertää koko puskan pohjoiselta puolelta. Ei hyvänen aika. GPS-seurannasta muuten näkee, että muutama muu teki saman virheen, mutta huomasi sen varmaan myöhemmin ja kiersi vihreän kokonaan. Itse kerkesin kääntämään. Oravapolkuvirheen jälkeen pikkupolku harjannemuodolta haltuun ja risteyksestä pusikkoon rastikivelle. 25’’
3-4
Polkurallia risteykset oikoen. Metsä aika avointa ja notkorasti näkyi mukavan kauas.
4-5
Suunnitelma oli selvä tälle välille jo K-pisteellä. Viivan oikealta puolelta turhia nousuja vältellen. Avokalliokumpareen päältä ja pusikossa kompassilla. Ison mäen reunaa rastille, jonka paljasti pari edellä menevää 4. osuuden miestä sekä järjestäjien rastimiehet.
5-6
Näin välin ennen suoritustani screeniltä ja mietin Sunan kiertomahdollisuutta aivan rastille asti. Totesin, että uria ei ainakaan toistaiseksi ole juuri näkynyt, joten kierto (joka oli oikeasti hitaampi) voi olla ihan hyvä. Lähtösuunta meinasi kuitenkin olla liikaa viivan suuntaan. Korjailin sen sitten ennen polkua. Polun jälkeen sai loikotella menemään hyvää kyytiä ja mäen päälle asti pääsin ihan sujuvasti. Siellä en kuitenkaan jaksanut lukea kohteita kovinkaan tarkasti, vaan ajauduin koko ajan liikaa oikealle. Turhaa mutkaa, suorempaan olisi pitänyt pystyä menemään. 18’’ + rv 15-25s?
6-7
Lähtösuunta haltuun. Nyt löytyi vähän uraakin ja matkalla oli helppo lukea selkeät kohteet. Rastin sijainnin katsoin väärin ja kiersin jyrkännekumpareen turhaan oikealta puolelta. 5’’
7-8
Katselin screeniltä vaihdossa ollessa, että heti mäen toiselle puolelle lähtevä reitti vaikuttaisi olevan nopein. Tein siis sen, vaikka aika huipulle nousinkin. Pikkupolku alle ja rinteeseen tiheikön yläpuolelle. Rastinotossa en jotenkin ihmeellisesti saanut hommaa täsmäämään, vaan ajelehdin 4. osuuden juoksijan perässä liikaa alas. Mistä lie jyrkänteestä itseni paikansin ja nousin rastille. 30’’
8-9
”Lue sitä karttaa s******” manasin ja otin seuraavan rastivälin alun hyvin ja jatkoin avokalliota pitkin pikkujyrkänteille asti, enkä leikannut turhaan vihreälle. Ison kummun jälkeen kaikki sumeni uudestaan ja tiputin puskasuonotkelmaan tietämättä yhtään, missä rasti oli. Vedin ojalle asti ja pysähtelin. Äskettäin alamäessä minut ohi päästänyt herra oli juuri todennut: ”Mene ohi vaan, kun pääset kovempaa”. Totesin saman tien takaisin: ”Ei tässä kiirettä ole, kun ei osaa suunnistaa”. Uskoin apukäyrämuodon olevan selkeämpi, mutten sitä huomannut. Lopulta hölkkäillen rastille. 15’’
9-10
Hyppäsin saman tien pusikkonotkon toiselle puolelle, ehkä vähän liikaakin, mutta selvisin rastille tällä kertaa määrätietoisen onnistuneesti.
10-11
Lähtösuunta epäselvä ja ihme ässää ennen isoa mäkeä. Jyrkännejonosta kunnolla kiinni ja TV-rasti löytyi helposti. 5’’
11-12
Lähtösuunta taas keturalleen, toisen mäen reunaa pitkin tielle. Sitten ryömittiin suolla, josta ei tuntunut löytyvän mitään uraa. Avokalliokumpareen väärästä päästä mäkeen ja pysähtelyjen kautta rastille. Ei ollut homma hanskassa. Jalka alkoi painamaan. 25’’
12-13
Nyt oli homma hanskassa. Lähtösuunta pari kumparetta lukien nappiin. Varmistus vielä suon kivistä, sitten kumpareet, avosuo ja rasti.
13-14
Suuntaa vaan ja lätäkön viereen leimaamaan.
14-15
Luin vähän huonosti puskat ja polut, mutta pääsin parin muun kaverin kanssa suoraviivaisesti rastille. Juuri ennen rastia ollut suppa oli kyllä täynnä vettä, enkä lähtenyt kahlaamaan läpi.
15-16
Riittävästi suuntaa, oikealla avokalliomäkeä ja etuvasemmalla pusikkoa. Kuviorajojen välistä polun yli rastimäkeen, jossa helppo rastinotto kuviorajan, ison kiven ja mäen muodon kautta.
16-17
Lähtösuuntaa, mutta ilman suunnitelmaa rastit ei tunnetusti löydy kunnolla, joten ajauduin liian alas, kun kaverit kävivät leimaamassa ylempänä rastilla. Nyt jälkikäteen katsoen vika varma oli täysin väärä, joskaan en tainnut edes omaa ”vikaa varmaa” nähdäkään… 15’’
17-18-19-M
Laskettelua ja loppukiriä. Vaihtoon sijalla 53. +33.55 kärjen perässä. Osuussijoitus 42., kuten myös joukkueenkin loppusijoitus. Kristaps ja Gleb tekivät hyvää nousua lopussa!

5. osuus, vaihto sijalla 53 +33.55 kärjen perässä

50 Pan-Kristianstad (47)         +32:52
51 Göteborg Majorna OK (23) +33:26
52 Kangasala SK (25)                 +33:32
53 Turun Metsänkävijät 2 (94) +33:55
54 Rajamäen Rykmentti 2 (65) +34:02
55 IFK Lidingö SOK 2 (39)         +34:25


Itse suoritus oli aika häsläämistä ensimmäistä rastiväliä lukuunottamatta. Siihen väliin olen tyytyväinen! Tein työt suurimmaksi osaksi itsenäisesti. Koovee 2 kulki tosin koko matkan mukana ja annoin oikeastaan ainoan mahdollisen asian (toinen juoksija) häiritä itseäni, kunhan siihen vain oli mahdollisuus. Siihen en ole tyytyväinen.

Pienistä mutkista ja epävarmuuksista tuli yhteensä 2.28 virrrrhettä. Tuosta olisi ollut ”helposti otettavissa” ainakin 1.30 pois. Kokonaisuudessaan suoritus oli kuitenkin ok ja voinen olla ihan tyytyväinen tuollaiseen settiin 3 viikon juoksun näköisen harjoittelun jälkeen. Sitä paitsi kun kokonaisajasta (51.38) miinustaa nuo virheet (2.28) niin voidaan todeta, että 49min10sek suorituksesta oli vissiin ihan hyvää tekemistä. Virheetöntä.

Kesän treenikausi on käynnissä. Ei muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti