sunnuntai 27. elokuuta 2017

Pakollinen päivitys

Näin sunnuntaina maailmancupin sprinttejä katsellessa lienee aika päivittää blogi tämän viikon osalta.

Laitetaas tähän viikon urheilullinen ohjelma:

Ma
Kipeä

Ti
Kipeä

Ke
Kipeä

To
Kipeä

Pe
Kipeä

La
Kipeä

Su
Kipeä

Kiinnostuneelle lukijalle (ja muillekin, luette kuitenkin) kerrottakoon, että tämän flunssan tapauksessa viimeinen sairaspäivämerkintä kirjattiin harjoituspäiväkirjaan tälle päivälle. Vaikka sairastelujakso jäi "vain" viikon mittaiseksi, mistään herkistävästä flunssasta ei valitettavasti puhuta. Sen saatoin huomata eilen ensimmäistä kertaa kämpästä poistuessani, kun reidet meinasivat pettää metroasemalle johtaneessa ylämäessä. Etenemismuoto oli kävely.

...taustalta kuuluu Lundanesin ähinää...

Suattaapi olla, että viikon lunssalla (kyllä, lunssa se on) voisi olla jotain yhteyksiä orientaatioviikon tekemisten ja tekemättömyyksien kanssa. No, jätetään analyysit henkilökohtaisiksi ja tiivistetään olennainen yhteen lauseeseen. Elämä on valintoja täynnä. 

Mutta olihan tässä viikolla muutakin tekemistä! Koulun puolella luennot alkoivat nimittäin jo parin kurssin osalta. Alkaneet kurssit käsittelevät lyhyesti suomennettuna ravintoa ja psykologiaa. Ovat siis varmasti mielenkiintoista kamaa. Alkuun jutustellaan kaikennäköistä beisikkiä, loppua kohden siirryttäneen enemmän urheilupainotteisiin aihealueisiin ja syvennetään hieman tietämystä. Koko syksyn opinnot sisältävät muuten vain kolme kurssia (3 x 10op, vähän eri, mihin Suomessa on tottunut) ja se kolmas, huomenna alkava kurssi käsittelee fyysistä aktiivisuutta ihmisen ikääntyessä. 

Nopeasti on käynyt selväksi, että opiskelu Norjan maassa sisältää aika paljon omatoimista opiskelua, ellei alana ole liikuntapedagogiikka. Luentoja on vaan muutama hassu viikossa, mutta luettavaa kirjallisuutta sitten aika runsaasti. Käynnistelen oman pääkopan opiskelukoneistoa hiljakseen, mutta fakta se taitaa olla, että lukuhommia pitäis vissiin vähän niinku alotella jo... Jostain kuulin huhun, että kipeänä olisi hyvin aikaa lukea koulukirjoja, mutta sen huhun siivet katkesivat kyllä nopeasti tähän viikonloppuun, kun erilaisia urheilulähetyksiä alkoi tupsahdella milloin mistäkin. 

--- --- --- --- ---

Viikon päästä on SM-pitkä Lapualla. Lento Suomeen on vasta perjantaina aamulla, mutta kerkeäähän siinä nukkua ja tehdä vaikka mitä ennen lauantain kisaa. Fiilis on hyvä ja ykkösrastin paikka tiedossa (se on se rinne siellä...). Kauden vähäisellä kisailulla olen varmistanut lähtöpaikan taktisesti mahdollisimman aikaiseen ajankohtaan, jotta sunnuntain finaaliin olisi hieman enemmän aikaa palautua. Finaalipäivälle olen tosin valmis ottamaan paikan A-finaalista lyhyemmän palautumisajan kustannuksella. Huutelen vaihtokauppaa sitten lauantaina kisan jälkeen. Edit: Tai jos tekiskin niin, että vetäis suoraan A-finaaliin, niin ei tarttis vaivata ihmisiä ehdottelemalla vaihtokauppoja. A-finaali kun juostaankin näköjään betonin jälkehen, niin ei tartte palautumisiakaan miettiä :) Taktiikka lähtöajan suhteen onnistui, ykkösrastia saatan tosin olla etsimässä väärästä rinteestä.

Lupasin muuten Teemulle juosta SM-sprintissä, jos sekin juoksee. En kertonu sille, että edeltävänä päivänä juostava SM-viesti saattaa aiheuttaa sellasen tilan roppaan, että ei vaan pysty. Katotaan, ilmestyykö jätkä viivalle siinä toivossa, että voittaisi meikäläisen ensimmäistä kertaa.

Laitan kuvarikkaampia raportteja tulevaisuudessa. Näitä jaksa itsekään katsoa läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti