lauantai 25. heinäkuuta 2009

33,3%

Jees! Jääkauden jättämillä avokallioilla ja niiden väleihin sijoittuvissa notkoissa oli mukava painella menemään. Totta kai, kun kulkee, niin pitäähän sitä maastostakin tykätä. Suunnitelmien mukaisesti voittohan sieltä Lahti-suunnistuksen keskimatkalta napsahti muhkealla 2 minuutin erolla toiseksi sijoittuneeseen. Kilometriaika ei paljoa kerro (noin 8.30), mutta MM-joukkueen naisia kepitin samaisella radalla yli 2 minuutilla. Otsikko on muuten tämän kauden henk. koht. kilpailujen voittoprosentti.

K-1 Reipasta hölkkää metsikköön. Välillä oli sumeaa aavistelua sijainnista, mutta suunta kompassissa oikealle mäelle ja rastinotto oli helppo.

1-2 Lähtösuunta...menoksi! Mahdollisimman suoraviivaisesti välit nykyäänhän mennään, eikä kyseinen väli tehnyt sen suhteen mitään poikkeusta. Pari selvää pistettä ennen rastia, ja kummun taakse leimaamaan.

2-3 Lyhyt, mitään sanomaton väli. Kompassia seuraillen ja rinnettä pitkin kulkien jo kaukaa näkyvälle rastille.

3-4 Pieni lähtösuuntavirhe, ja samaan syssyyn samaistusvirhe -> noin 50metriä sivussa optimireitiltä. Pusikossa pieni korjaus ja pysähtelyjen kera rastille. (25sek)

4-5 Harjannetta pitkin, kumpu kiertäen ja rastinotto toisen kumpareen kautta. Suunnistukselliseti mukava ja ihan onnistunutkin väli.

5-6 En hypännyt rastivälillä alas notkoon(houkutus oli kyllä suuri), vaan tälläsin suoraan rastille.

6-7 Pientä hermoilua, minkä johdosta juoksin ensimmäiselle näkyvälle rastille. Väärä koodi...pieni hetki tsiigaillen, missä mennään ja korjaus 30metriä omalle lipulle. (20sek)

7-8 Tiputus notkoon, tielle ja ylös hakkuulle. Jyrkännejonot laskien rastin viereen. Seisoskelua kumpareella, löysin suorastin, luulin etsineeni jyrkännettä. (10sek)

8-9 Lyhyt väli, jossa vaan ensimmäisen mäen ohitse ja suunnalla, avokallioita katsellen, rastille.

9-10 Rauhallisesti ja mahdollisimman suoraviivaisesti alas notkon pohjalle. Sitten etsinkin oikean kohdan jyrkänteiden välistä, josta nousta taas ylös seuraavan mäen päälle. Pientä seisoskelua, ja etsiskelyä...paikansin itseni kummuista ja notkosta oikein-> rastille. (15sek)

10-11 Ison notkon läpi laakealle avokalliolle. Eteen lähteneen selkä paljasti rastin, mutta enköhän olisi muutenkin osannut laskeutua lipulle oikean nenän taakse.

11-12 Lyhyt väli, jolla otin selkää kiinni., kuitenkin kontrolloiden myös omaa suunnistusta. Homma hanskassa ja nenän taakse jyrkänteelle, josta leima.

12-13 Mäen harjanteelle, ja siitä eteenpäin pistekumpare-notko -syherö lukien. Poikkesin 50metriä kuitenkin vielä suunnasta, joka aiheutti vielä loppuun pikku virheen. (20sek)

13-14-M Eipä ollut suunnistuksellisesti enää mitään irtiotettavaa radasta, joten siinähän posotin menemään. Hjuva suoritus!

Tulokset
Reittihärveli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti