keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Harjoittelua U-kymppiin


Käytiin pienellä porukalla tuossa vähän reenailemassa... Ma-ti välinen yö oli pyhitetty U10mila -treenille. Ei mitään erikoista, kunhan vain tottuvat nuo nuoremmat lampun kanssa juoksemaan. Maasto ei palvellut yhtään Ruotsin polkumetsää, länsinaapurissahan saattaa päästä jopa juoksemaan. Harjoituksen taitotasokin oli reippaasti vaikeampi ruotsalaisten ratojen oletettuun vaativuuteen verrattuna. Kuitenkin, kunhan vain opitaan juoksemaan lamppu päässä.

Lähtö oli klo 23.reikäleipä, ja ideana harjoituksessa oli tehdä nopeavauhtisia suunnistusintervalleja (3 x 0,8-1,3km). Suurimmat virheet tulivat tietenkin viimeisellä pätkällä, sen pystyy todistamaan varmaan jollain matemaattisella kaavallakin, x=r+(-1). Itse olin positiivisesti yllättynyt nuorempieni osaamisesta. Allekirjoittaneelle 3 kilon reppu selässä toi mukavasti lisärasitusta reippaalla vauhdilla vedettyihin intervalleihin. Intervallien ajat pyörivät itselläni 5-7 minuutissa, enkä ollut kun vain kerran nopein 5 henkisestä porukasta.

Harjoitus kesti siirtymisineen ja intervalleineen noin tunnin ja loppuverkkojen jälkeen päästiin majoitustilaan (eli kotiin) klo 0.30. Siitä sitten saunaan, hjuva fiilis.

Urheimmat suunnistajat kävivät vielä kerran tällä viikolla tarkastamassa Mäntsälän maastoja, yöllä. Sama paikka, öö ... eri aika. Viestialoittajan kanssa suunniteltiin nukkuvamme klo kahteen, jonka jälkeen siis suunnistamaan. Suunnitelluista asioista suunnistaminen toteutui, nukkuminen ei. Lähdimme siis matkaan keskiviikkona (ti-ke yö)klo 1.54. Vedettiin noin 4,0km lenkki, vauhtia vaihdellen. Eli hyvin samantyyppinen harjoite kuin edeltävänäkin yönä, mutta ei lepoa!. Aikaa kertyi 35min ja risat. Yösuunnistus on hieno laji, ei siitä mihinkään pääse. Kämpälle päästiin kellon ollessa vähän yli 3, ja nukkumaan sitten pikkuisen myöhemmin.

Nyt on siis treenit treenattu ja on aika ruveta odottelemaan itse kisaa. Puuduttavat laiva- sekä bussimatkat tulossa... Kisaspekulaatiota en tee, koska joukkue on lähinnä kokemusta hamuamassa. Itse ajattelin mennä kyllä ihan lujaa siellä Ruotsin puolella. Jos 6min/km pääsisi niin olisi mahdollisesti jo tyytyväinen olo.
Analyysia pukkaaa...

Venu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti