sunnuntai 2. elokuuta 2009

Ruåttista...

U10mila:ssa käväisin juoksemassa... Joukkueella ei ollut sijoituksellisia tavoitteita, mutta itse aioin juosta vaatimattomalta kuulostavaa (alle)6min/km vauhtia. Kyseiseen maastoon se ei ollut mahdottomuus, mutta jäi silti saavuttamatta. Osuuteni oli 5./8,1km ja aikaa kului 51.36

Lähdin tiukasti liikkeelle, ja toteutuksen jo alkaessa, reitinvalinta 1. rastille olikin hieman hämärä. Löysin leimauspukin rastilippuineen, eikä suuria ongelmia ollut tässä vaiheessa vielä kuitenkaan esiintynyt. Osuus jatkui omalta osalta suoraviivaisella - ja ennen kaikkea yksinkertaisella - suunnistamisella. Polkuja pystyin hyödyntämään jokaisella välillä ainakin vähäisen. Useimmiten kuitenkin yli 50% rastivälistä oli kovalla alustalla tallaamista.

Ensimmäinen virhe sattui 6. rastille, siinä vaiheessa matkaa oli kertynyt reipas 3km. Pieni lähtösuuntavirhe, ja olematonta uraa pitkin juosten ajauduin noin 100 metriä rastista vasimeen. Homma taas pummin jälkeen hallintaan ja kovaa tempoa ylläpitäen eteenpäin. Mettät oli muuten paikoitellen sellaista helmeä, että sitä tunsi juoksevansa jo ihan lujaa.

Lähempänä kilpailukeskusta suunnistaminen oli keskinkertaisen haastavaa "käyrien kanssa peippailua". Väsyneenä tein tälle alueelle jo ennen kartanvaihtoa läskin 2-minuuttisen koukun. Kartanvaihdon jälkeen suunnistus oli maitohappoihin hukkuneelle ominaista, mutta pummeja ei supikkoalueella tullut kuitenkaan lisää.

Kokonaisvirhemarginaali kasvoi itselläni yli neljän minuutin ja eroa osuuden nopeimpaan tuli hieman alle 6min(joku STORA TUNA:n kaveri, seurakin kertoo varmaan jo ihan tarpeeksi). Positiivisena näen kuitenkin oman juoksuvauhdin kasvun alkukauden jalkavaivojen jälkeen(tuskin ne kärjen kaverit aivan älyttömästi virheitä tekee, joten vauhdin osalta lienen äijien kanssa aika samoissa).

Viesti todisti kuitenkin jälleen, että MU:n nuoriso ei handlaa suurempia viestejä. NuJu, ja nyt myös U10mila, ovat menneet oikeastaan aina alakanttiin. Henkilökohtaisesti pärjätään, KLL- ja AM-viesteissäkin voitetaan... Mikä on kun ei taidot riitä? Taitaa kyseessä olla myös hieman materiaalin kapeus(pieni ja porkkananainen Mäntsälä keskellä Suomen isoja cityjä).

Joukkue järkässä, ylärivi Teemu, Leevi, Laura, Lotta, Mä... alarivi Hilla, Pinja, Tuomo, Iida, Arttu, Anna

Ei oo dopingia, vaikka siltä saattaa näyttääkin.

Huhut muuten kertoo, että Yöjuoksu-sessiot saatetaan ottaa jo lähipäivinäkin uudestaan. Niin hienoo settii oli toi edellinen. Viestisuunnistamisestakin tullaan puhumaan ja sitä opetellaan ihan käytännön harjoituksilla. Ja takaisin studioon!

2 kommenttia: