maanantai 24. elokuuta 2009

NuJu -viikonlopun kymppi.

Jos sinne sivuille ei reittihärvelii tuu, niin ette nää reittiä ettekä karttaakaan(ainakaan mun sellaista), koska meitil ei oo skanneria enkä rupee valokuvilla näpräilee, tuskin siinä onnistuinkaan.

Mutta NuJu käytiin Vaasassa juu juoksemassa. Ennakon lupailema sija 39. alitettiin yli odotusten menneellä suorituksella lopullisen sijanumeron ollessa pyöreä 21. Lähes koko ajan nostimme viestissä ja tyytyväinen on pakko olla. Tulivathan kaikki MU:n 3 joukkuetta hyväksyttynä maaliin.

Viesti lähti käyntiin ihan kiitettävällä tykin laukauksellä. Korvan äänirajat ylittyivät varmasti sekä ylhäältä että alhaalta, ja ainakin kuvasta päätellen omalla kamerallani lähdön kuvannut henkilö ilmeisesti hieman hätkähti lujaa ääntä. Tiedä sitten kuka otti mun kameralla lähdöstä videoo...

Ellu avasi 1. joukkueen viestin, tullen sijalla 61 vaihtoon. Jusu jatkoi nostaen joukkuetta lähes kaksikymmentä pykälää sijalle 43. laura ja Arttu jatkoivat viestin nousujohteisuutta hinaten joukkuetta vaihdossa sijoille 26, sekä yhä ylöspäin, 16:nneksi. Venla hoiti oman osuutensa 2 vuotta vanhempiensa seurassa tyylikkäästi pitäen joukkueen 20 parhaan joukossa sijalla 17. Anna piti joukkueen iskuetäisyydellä eli sijalla 28. Käytin iskuetäisyyden kelvollisesti hyödyksi ja nostin joukkueen (tiimin parhaalla osuussijoituksella) 21:nneksi. Olisihan se ollut ihan kiva olla palkinnoilla, luonnollisesti. Että jos oltais oltu parempia niin oltais... mutta kun ei oltu. Hyvä fiilis kuitenkin jäi, omalta osaltani viimeisestä NuJu:sta.

Tulevaisuudessa alan boikotoimaan Nuorten Jukolaa: en osallistu siihen enää kertaakaan. Katsojana ehkä, mutta en juoksijana. Ja jos tulen paikan päälle katsomaan, niin en osta mitään. Tämä johtuu Nuorten Jukolan tämän vuoden armottoman lyhyistä matkoista. Boikotti pitää, kunnes osuuspituuksiin tulee muutos. 19 minuuttia avausosuudella, hei come on! Se on NUORTEN Jukola eikä LASTEN Jukola. Vaikka siellä on joitakuita pieniäkin ihmisiä kokeilemassa mukavaa harrastusta, on muistetteva että on sekin kilpailu. En halua, että NuJu:sta tulee lyhyt, alle 3 tunnin viestikilpailu, joka on ohi ennen kuin se on alkanutkaan... Osuuksien taitotasoissa on jo tarpeeksi helpottamista, kun taitotasot ovat 2 vuotta ikärajoja matalampia. "Vaikeusaste" ei kuitenkaan käsittääkseni tarkoita fyysisiä kykyjä, vaan suunnistuksellisia. Toisaalta on myönnettävä, että viestistä taisi tulla yllätyksellinen ja sitä kautta jännittävämpikin lyhyiden osuuksien takia, mistä meidän joukkueemme hyötyi.

Eilen vedettiin treenipäivä av-ryhmän kanssa. Lakanen oli tehnyt radat, ideana varmaan että ymmärrettäisiin jotain omasta suunnistuksesta:) Tarkkailtiin suunnistukseen kuluvan ajan määrää, eli kuinka paljon aikaa menee karttaa lukiessa ja pummit tehdessä, verrattuna täydelliseen suoritukseen. Aamupäivän 2,5km rata vedettiin kahteen kertaan ja toisella kertaa jätettiin, jo rata osaten, virheet pois. Sama homma iltapäivällä, paitsi että energiat loppu kesken. Ite ainakin oivalsin sen, että paljon täytyy vielä opetella, jotta voi sanoo osaavansa suunnistaa hyvin. Molempien treenien jälkimmäisillä lenkeillä oli myös fyysinen tarkoitus. 10km suunnistusta täysillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti