maanantai 31. elokuuta 2009

Sm-pitkä

On aivan pakko kirjoittaa joku pieni ennakko Sm-pitkistä. Voisihan sitä lukea YO-kokeisiinkin ym. pientä, mutta ne ovat toissijaisia juttuja siinä vaiheessa, kun hullulla suunnistajalla on asiaa. Muutamia pointteja kisasta.

Ensimmäinen asia, minkä noteerasin kilpailuohjeita lukiessani on se, että finaaliin pääsee karsinnoista vain 40 parasta. Lienee ihan järkevää, sillä ainakin sarjassani H18 jäänee taktikoinnit suurimmilta osin pois. Itse en ainakaan lähde tekemään viime vuotisen tapaan intervalli-treeniä karsintaan. Saahan sen karsinnan silti rennosti vetää, ei tartte puristaa.

Maastoa ainakin karttapalojen mukaan voi mielestäni kutsua työmiehen maastoksi. Tykkään.. Haastava maasto tuonee sen, että viikonloppuna kisataan suunnistuksessa, ei juoksussa, vaikkakin myös fyysinen suorituskyky ratkaisee - ainahan se tekee niin.

Kilpailuohjeiden Huom! -merkkiä H18-sarjaan viitaten, matkapituuksien alapuolella, en ymmärrä. Ehkä se selviää aikanaan, jos sen selviäminen on suotavaa.

Piikkareita saa käyttää, mutta itse en ainakaan käytä - en edes omista sellaisia.

Kilpailuohjeiden ruotsinkielinen osuus on isommalla tekstillä, kuin suomenkielinen osuus.

Ja lopuksi vielä meikäläisen ennustama kympin kärki sarjaan H18.

1. Heinaro
2. Mikkola
3. Mäkinen
4. Kymäläinen
5. Tiainen
6. Valkama
7. Sundelin
8. Mieskoski
9. Heikka
10.Alppi

Kisassa ei tapahdu tänä vuonna mitään suuria yllätyksiä. Eikka voittaa, ja muutenkin ne tutut nimet on siellä korkealla tuloslistassa, jos siis ovat paikalla. Suurimpina yllätyksinä voidaan pitää ylläolevan listan mukaan sijalle kolme yltänyttä henkilöä, sekä Howaldin ja Lövdalin putoamista plaketeilta. Tosiasioita kuitenkin ovat: 1) lähden tavoittelemaan mitalia noista karkeloista 2) kaikki pummaa, minäkin, mutta minä pummaan nopeasti.

Onneks nää on spekuja, ja kaikki lähtee nollasta. Mullakin on vielä mahkut voittaa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti