sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Järjetön järki

Täytyy sanoa, että armeija vaikeuttaa blogin ylläpitämistä tai siis lähinnä siihen kirjoittamista. No, nämä taitavat tarkoittaa tässä asiayhteydessä aika lailla samaa asiaa. Ainakin oman pääni sanatuotanto perustuu suuresti ajatuksenvirtaan. Sanon ajattelematta, mitä ajattelen, ja ajattelen vasta jälkikäteen, mitä olen sanonut - vaikeasti ilmaistuna. Kun päähän pulpahtaa ajatus blogitekstin kirjoittamisesta, viesti pitäisi suoltaa näppäimistön avulla ruudulle saman tien, eikä tunnin tai viikon päästä. Näin (miten ei saisi käydä) käy kuitenkin vallitsevien olosuhteidein pakosta, kun A) ei ole ruutua jolle kirjoittaa ja B) ei ole välttämättä aikaa, jonka turvin kirjoittaa. Kun sitten lopulta pääsee ajan kanssa ruudun eteen, on A) liikaa asioita, joista kirjoittaa ja B) jokaisesta asiasta kuitenkin jotain kerrottavaa ja jostain syystä ne kaikki asiat täytyy yksitellen sepittää. Yritä nyt siinä sitten kirjoittaa yhtenäinen ja sopivan monipuolinen ja mielenkiintoinen teksti, jota joku voisi lukea.

Asiaan! Paljon on tapahtunut, ja monesta tapahtuneesta ei ole tarvetta kertoa yhtään mitääääään, vaikka äsken ristiriitaisesti toisin mainitsinkin :). Paljastettavia asioita on silti liikaa. Jospa kerron jostain, joka liittyy suunnistukseen ja ehkä minuunkin?

Yhtenä viikonloppuna oli seuran Vierumäen leiri. Siitähän kerroin viime tekstissä!! Next topic ->... Toisena viikonloppuna oli Valmennusseminaari Vierumäellä. Samaan aikaan oli myös maajoukkue- ja talenttileirit yms. Jompsin kumpsin, toinen tapahtuma oli järjestetty toisen yhteyteen tai toisin päin, tai sitten kaikki tapahtumat olivat toisistaan erillään, mutta kuitenkin sattumalta järjestetty samaan aikaan samassa paikassa. Nuorten leiri mukaan lukien, luotettavien tietojen mukaan suunnistajaihmisiä oli Vierumäellä ko. viikonloppuna hieman alle 250. Valmennusseminaarilaisena olin paikalla valmentajana, mutta totta kai kun maajoukkueet olivat paikalla, olin siellä myös huipulle kiipeävänä urheilijana tai ainakin sellaisen veljenä.

Talenttiryhmän ja maajoukkueen testitoimintaa oli hienoa seurata ja samalla ajatella pienin sinisin kaipuun silmin: "Olisinpa minäkin tuolla." Maajoukkueen johtoporras esitteli ahkerasti uudenlaista toimintamallia meille valmentajille ja ainakin minuun esittely kolahti. Viikonloppuna tuli järkevää sanomaa tuutista jos toisesta. Intohimoa, yhteistyötä...kaikkea mitä "jo tiedettiin", kuten SNet suurin piirtein on muistaakseni ilmaissut. Tärkeimmäksi viestiksi voitaneen kuitenkin tulkita päävalmentaja Tainin kertoma kaikille huipulle tähtääville ja heidän tukijoilleen: "Asiat konkretian tasolle". Tottahan se taitaa olla, ajatustyöstä harvoin on hyötyä, jos sitä ei siirrä käytäntöön.

Lisäksi seminaarissa käytiin läpi av-toimintaa ja seuratyötä, ja pohdittiin keinoja, joilla huipulle haaveilevaa nuorta pystyttäisiin tukemaan parhaiten. Itse keräsin pointsit kotiin oikein liiton pomojen silmien edessä, kun menin tällä ajatuksenvirtaisella mielellä esittelemään oman ryhmäni tuotoksen seuratoimintaan liittyen. Ja juu, kyllä voin jossain vaiheessa valmentajaksikin ruveta, niin kuin av-toiminnan yhteydessä eräässä vaiheessa esitettiin, mutta koetan nyt ensin itsekin urheilla. Ehkä 15 vuoden päästä sitten?

Nyt sitten vaikka omaankin toimintaan. Seminaari sai päässä soimaan sen verran, että nyt olen tehnyt tilannearvion omasta toiminnasta. "Muutama sivunen tuli tekstiä".... Mutta kuitenkin, viestiä sinne liiton valmennusportaalle. Täällä päin ainakin on suunta konkreettiseempaan ja sitä kautta parempaan kokonaisvaltaiseen harjoitteluun -> kehittymiseen. ^_^

Sitten vielä kunnosta. Eilen meni Aktia-cupin kymppi melko liukkaissa olosuhteissa aikaan 38.44. Eli siis suunnilleen 5 minuuttia huonompi verrattuna siihen aikaan, jonka nuorten MM-mitalisti juoksee. Vai? Pikkuisen tuli huono fiilis testin jälkeen, etenkin kun vuotta nuorempi RR:n mies kiskoo semmosen ajan, josta otan pataan melkein 3 minuuttia!?. Ollaanpas sitä taas menty eteenpäin. Mutta tämä on aikataulu. Tästä on varaa nostaa ja rakentaa huippukuntoa. Kunhan vain pistän perustaa vielä reilun kuukauden ajan kuntoon, niin kulku metsissä on kesällä vauhdikkaampaa kuin koskaan. Siihen on uskottava. Eihän tässä muuten olisi mitään järkeä. Tai ehkä olisi, mutta järki olisi järjetöntä.

Viikko sotilaskoulutusta. Viikko Portugalissa. Sieltä ehkä kuviakin. Viikon ajan Vuokatissa. Viikko sotilaskoulutusta. Viikko Rovaniemellä. ½ viikkoa Kotkassa + ½ viikkoa Tanskassa. Viikko testejä. Sitten alkaa vauhti nousemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti