tiistai 22. marraskuuta 2011

Jumitus musculus

Neljän viikon liikuntajakso päättyi toissapäivänä miehekkäässä seurassa Jukolan harjoitusmaastoissa. MU:n 6 hengen iskuryhmän ohjelmassa luki: AP 1h PK suunnistus, IP 40min VK suunnistus.

Aamupäivän reeni toteutettiin siis iisisti pakkasesta ja häikäisevästä auringosta nautiskellen. Itse päätin mennä reippaasti kävellen, loivissa alamäissä ehkä vähän juoksuaskeleita kokeillen. Pitkiä välejä oli turha hyödyntää, joten poimin rasteja omaan tahtiin. Kävelyvauhdissakin kalliomaastossa suunnistaminen tuntui muodostuvan liian haasteelliseksi. Ykköselle turhaa seisoskelua ~15sek ja kakkoselle mennessä suunnan kanssa oli vähän probleemaa - ehkä toiset 15sek. Rastille nro 4 mennessä kävin katsastamassa ylemmän kumpareen, josta 10sek lisäaikaa. Koko radalla katsoin pari kertaa väärään suuntaan, mutta muuten ei tullut mainittavia häröilyjä. Kävelyvauhdissa tehdyt virheethän kasvavat siis muutamaan potenssiin (vai miten se sanotaan) kun lähdetään kilpailuvauhtiin, joten niiden eliminointi hitaassa vauhdissa luulisi olevan tärkeää.

Pikku palaverin ja Aku Ankka -juomien jälkeen lähdimme päivän toiseen reeniin. Yhteislähdöllä mentiin ja hajontana toimi fyysinen sellainen. Letkana paineltiin aika pitkälle, kun itsekin hyydyin irtiottoa tehdessä jo kakkosvälin alussa polulla, eikä sen jälkeen Assukaan saanut kunnolla eroa, vaikka hoitikin eniten vetotehtäviä. Sen verran porukka hajosi ennen 7. rastia, että oman työn tekeminen oli pakollista. Jotenkin ihmeellistä, mutta juuri siinä kohtaa alkoi itselläkin suunnistus sujumaan paremmin. Lopussa taas sitten ihmeellistä häröilyä. Siihen mahtui siis 2 kokonaista rastiväliä, joihin olen tyytyväinen. Päätöntä säntäilyä koko reeni, mutta on sekin hauskaa, kun tuntee olevansa terve!
Vikalle tultiin järjestyksessä:
Assu n. 39min
LL (-1km?)
Tapsa +1min
Teukka +2min
Late +3min
Tomppa +3min

Päivä aiheutti jalkoihin semmosen kevyen perusjumin. Eli alamäkeä on näillä reisillä ikävä kävellä. Tavallaan tätä tunnetta on ikävöinyt.

Päiväkirja näyttää neljän viikon jälkeen 73 tuntia eli voin sanoa liikuntajakson onnistuneen melko hyvin. Nyt otetaan muutama päivä aika selkeästi levon kannalta. Torstaina lähden Vuokattiin vajaaksi viikoksi. Ja kun sieltä kotiudun ja palaudun, lähden joulukuun alussa Ylläkselle viikoksi. Molemmilla viikoilla jatketaan määräpainotteista reen...siis liikuntaa. Viikkojen tarkoituksena on siis totuttaa jalkoja astetta urheilullisempaan tekemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti