sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kaasua jalka jarrulla

Suomi hävisi, Chelsea voitti. Voi elämän kevät kun tämmöset tarinat nakertaa pahasti. Eilinen oli totisesti synkkä päivä urheilurintamalla, näin niinkun penkkiurheilijan näkökulmasta.

Omassa tarinassa tunnelin päässä kajastaa taas valoa kohtuullisesti. Hierojakoulun kolmas opettajahahmo Petteri Malinen käsitteli jalkaparat toissapäivänä ja arvio tilanteesta ei ollut ollenkaan huono. Lantion liikkuvuuden kanssa saan tehdä paljon töitä. Pakaroissa on jumia ja lonkan tasapaino on keturallaan. Tai no lantiojuttu ei ollut mitenkään uusi. Sen eteen on tehty töitä ja tehdään tulevaisuudessakin. Uusi uutinen oli se, että ei ne reiden ulkosyrjät niin kaameessa kunnossa olekaan. Näillä eväillä siis kohti Jukolaa - varovasti kaasutellen ja jarru käyttövalmiina.

Taitoa on reenattu viimeisinä päivinä jonkin verran. Karttoja on kännelty ja pyöritelty, ehkä vähän katsottukin. Ja lisäksi on tietysti ajateltu tätä kaikkea. Helpoltahan se Sipoon korpi tuntuu, niin kuin useimmiten sohvalla maatessa. Pitää käännellä pidempiä ja haastavampia rastivälejä. Tällä viikolla tullee taas lihashuoltoa se vajaa 15h. Normista poiketen olen tehnyt tällä viikolla aeroopista lenkkiä (kartta kädessä) jo selkeästi yli viiden tunnin edestä (!). Hapen kanssa siis kaikki viikon reenit, vesijuostessa otin pari spurttia. Keskikropan lihaskuntoa on pidetty yllä...jajaja... No ruokaa syöty, työtä tehty ja sillä lailla.

Eli siis edelliseen tekstiin viitaten:

1) terveys edistyy, check
2) taidon opettelua teoriassa ja vähän myös käytännössä, check
3) ruoka, check - huolto, check - lepo ? vois nukkua enemmänkin, mut eipä tuu enää futista tänä keväänä

Huomenna lisään tukitoimia taas yhdellä pykälällä. Tiistaina ja keskiviikkona huollan jalkoja parilla ammattilaisella omatoimisen lihashuollon lisäksi.

Sukat toimii. Eli siis ei muuta kuin osoitteeseen Mj Active ja omat kompressiot sieltä tilaamaan! Yle:n uutisissa näkyi muuten jo parin minuutin pätkä Vierumäellä tehdystä kompressiosukka-tutkimuksesta, johon itsekin piti osallistua... Uutisvideo löytyy Areenasta -> linkki. 5min kohdalla aletaan puhua sukkasista.

Northforcesta sen verran, että Extreme on ihan juomakelpoista, vaikka sisältääkin paljon suolaa. Ekalla makustelukerralla juoman makua ei meinannut uskoa, mutta alkujärkytyksen jälkeen ja lenkillä juodessa se meni alas samoin tavoin kuin mikä tahansa muukin urheilujuoma - nesteytti tietenkin paremmin ;). Se ei taida olla kuitenkaan ihan vaellusreenille sopivaa kamaa. Testailen siis myöhemmin kovemmissa treeneissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti