tiistai 1. toukokuuta 2012

Hyvää toukokuuta!

Ja hyvää vappua!

Viime viikonlopun vietin MU:n juniorileirillä ohjaajan roolissa. Ekan päivän A-PU-VA -fiiliksestä huolimatta leiri sujui kivasti ja fiilis oli rento. Leiriä aloiteltiin lauantaina, kun porukat tulivat Finnspringiltä. Illalla tehtiin sitten huoltava harjoitus.
Lähretään reenaamaan
Sunnuntaina suurin osa lähti Sipoon suunnalle viestiin kisaamaan. Itse jäin muutaman muun kanssa pitämään taloa ja viemään kreppejä/heijastimia päivän myöhempiä harjoituksia varten. Keskipäivällä seurattiinkin hyvätasoista livetystä nelisen tuntia eli koko kilpailun ajan. Voittohan sieltä tuli yhestä sarjasta! Todettiin vaan, että Ellu on ihan hyvä suunnistamaan... Iltapäivällä ruoan jälkeen oli viuhkaharjoitus viereisellä mäellä. Tyylikkäästi harjoiteltiin rastinottoa. Ainakin Aaro sai käydä kovaa koulua suunnistustaitonsa kanssa.
Aaro paremmalta puolelta
Analyysien jälkeen illalla vedettiin vielä pimeäsuunnistus, johon itsekin lähdin myös kunnolla kävelemään. Homma oli hyvin hallussa. Pari 5sek virhettä + yksi isompi häröily kun kartan yksi ja maaston sata polkua eivät täsmänneet. Ei oo yösuunnistusta hienompaa, ei vaan oo.
Tääää on Arttu
Sunnuntai kääntyi yöksi ja lopulta koitti maanantai. Aamupäivästä vierailtiin RaVa:n omistamalla kartalla Pariisissa - helmimaasto se on vieläkin. Uskalsin ottaa juoksuaskelia, jalat tuntuivat hyvältä. Iltapäivällä leirin viimeisessä treenissä oli havaittavissa pientä suunnistusähkyä ja kävelyksihän se suurimmalla osalla menikin. Eipä siinä mitään, fyysisesti saatiin se tarvittava kevyt palauttava vaikutus leirin loppuun. Lopuksi vielä pikkuset lettu-jätski-karkki-sipsikestit vapun kunniaksi. Palautuminen kohdallaan. Joo.

Tänään MU.laiset suunnistivat TVV:n vappurasteilla. Tasaisesti pummattiin ja juostiin hyvin. Nyt on taas suunnistettu!

Hain viikonlopusta rentouttavaa oleskelua suunnistajien parissa. Sitä myös sain. Mikäs siinä kalliolla seisoskellessa, kun voi ottaa aurinkoa, räpsiä kameralla kuvia, kuunnella ja haistella keväistä metsäää. Tuoksuu muuten hyvälle! Mieli on rentoutunut ja vaikka lihakset ovatkin väsyneitä kävelyn ja muutaman juoksuaskeleenkin jälkeen, niin polvet ovat kivuttomat ja penikat terveen tuntuiset. No, harvoinhan jalat kipeiksi tulevat, jos niillä ei tee mitään. Kattellaan sitten oikean reenin jälkeen.

Viikonlopun aikana testailin myös kompressiosukkia ja Northforcen juomaa. Mj Active tosiaan kustantaa meikäläiselle muutaman sukkaparin. Tänä viikonloppuna niitä oli hyvä kokeilla, kun tuli käveltyäkin.

Ensimmäistä kertaa kokeilussa oli Zero Pointin Playline. Sukka on siis keskimmäistä paineluokkaa ja paksumpaa materiaalia kuin muut sukat. Tämän takia yritänkin elätellä toiveita, joskos sukalla voisi suunnistaa. Helpostihan se varmaan menee rikki, niinkuin suunnistussukkakin, mutta kyllä sillä ainakin sprinttiä voi juosta. Tuntuma on jokseenkin pehmeämpi kuin esimerkiksi "normaalissa" Hihgline-sukassa. Muuten käyttelin Everyday mallia. Siinä on hyvä sukka vapaa-ajalle ja oleskeluun! Siinä vaiheessa kun jalka alkaa hikoilemaan, sukka kutittaa vähän, muttei mahdottomasti.

Tänään katselin sprintin Em-katsastusta netin kautta, kun oli oikein kuvaa tarjolla. Huomasin, että aika monet tykkäävät käyttää kompressiosukkia. Tilaa vaan omasi Mj Activelta! Jos olet tulossa MU:n järjestämään Pukkila-sprinttiin, niin löydät sukkia sieltäkin! :)

Myös Northforcen juomia, tarkemmin sanottuna Tournament:a eli "keskimmäistä" nesteytyjuomaa tuli vähäsen testattua viikonloppuna. Join ennen 1-½h mittaista "reeniä" ( lue metsäkävelyä) 2-3 dl ja saman verran sen jälkeen. Vatsassa ei ollut yhtään ongelmia (tuskinpa olisi ollut muutenkaan), mutta sen huomasin, että neste imeytyi todella hyvin. Tournament oli ehkä turhan vahvaa kävely"reeniin" ja +10 asteeseen. Ei siitä haittaa ollut, mutta Universal-juomakin olisi riittänyt.

Perjantaina alkaa koulussa työharjoittelu. Enimmäkseen 6h työpäiviä (pari 8h päivää) tulee hierottua, keskimäärin viidesti viikossa. Teorialle voi sanoa heipat vähäksi aikaa, mutta hierojana on kuitenkin tarkoitus kehittyä koko ajan. Siirretään anatomiaa käytäntöön...

Toukokuun aikana on siis tavoitteena päästä takaisin kunnolla harjoittelun pariin. Tällä viikolla reeniohjelman muodostavat vielä enimmäkseen aamujumpat/liikkuvuudet ja pääreenimuotona tulee olemaan vesijuoksua, pyöräilyä sekä lihaskuntoa. Viikonlopun aikana tai viimeistään sen jälkeen (vuonna 2012?) on tarkoitus heittää sekaan vaellusta ja sauvakävelyä. Kunhan saan perusreenisyklin käyntiin, niin voin kuvitella juoksevani Vierumäen kangasmetsissä ja pururadoilla. Mielessä siintävät SM-sprintti (suurella varauksella), Suunto-Games ja Jukolan Viesti. Pari triahtlonia on muuten kesällä ehkä edessä, joten voisin opetella uimaan.

Vielä 10mila-ennakko tähän kohtaan. Itselle oli tarjolla 1. osuus, mutta polvet eivät halunneet lähteä.

Mutta tässä oma kympin kärjen veikkaus.
1. Kalevan Rasti
2. Halden SK
3. IFK Göteborg
4. Kristiansand OK
5. Malungs OK Skogsmårdarna
6. Göteborg-Majorna OK
7. Södertälje-Nykvarn OF
8. Järla Orientering
9. IFK Moras OK
10. Vaajakosken Terä

Kahden kärki on melkein sanomatta selvä. No Halden voi epäonnistua ja olla kolmas. IFKG on koventunut huomattavasti viime vuodesta ja vaikka Majorna näytti esim. Danish Springissä kovuuttaan, niin veikkaan että sinivalkoraidat vie Göteborgin herruuden tänä vuonna. KOK on tietty aina kova, oli Hubmannia tahi ei. Malungs on saanut kanssa porukkaa lisää. SNO, Järla ja Moras nyt muuten vaan sattuu olemaan kovia joukkueita. 10. paikalle on monta suomalaisjoukkuetta ehdolla, mutta Terä niistä mielestäni vahvimpana, vaikka taitaa ollakin ei-täysikuntoinen-joukkue.

Mutta ne suomalaiset. Niinno, kait niistä periaatteessa tietää enemmän heikkouksia, sen takia niitä ei veikkaa kympin kärkeen. Voihan ne sinne päästä, hyvinkin voivat! Mutta. VeVe on vajaamiehinen, Terällä ei tosiaan paras hetki, vaikka Ikonen ja Lakanen hyvässä kondiksessa. TuMe taisi olla kärsivänä osapuolena seurasiirroissa, ehkä. RR:ltä lähti ankkuri. Pyrinnöstä lähti miehiä. En usko Parman kolkuttelevan kympin sakkia.

Suomalaisia kärkijoukkueita, jotka tullee nostamaan tänä vuonna sijoitusta viime vuotiseen nähden. Angelniemen Ankkurit, Paimion Rasti, Koovee ja Delta. Näin on.

Semmonen on kutina varpaassa tänä vuonna. Taitaa jäädä livetykset tekemättä, mutta näkee sen tuloksen sitten aamulla. Näkemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti