lauantai 28. huhtikuuta 2012

Northforce palauttaa ja nesteyttää

Parin viimeisen viikon aikana olen aloitellut yhteistyötä Northforce Oy:n kanssa. Northforce on suomalainen, uuden sukupolven nesteytys- ja palautusjuoman valmistaja.

Yritys on melko nuori, mutta tekee jo kansainvälistä työtä menestyksekkäästi. Suomalaisista NF-tuotteita käyttävistä urheilijoista tunnetuimpia ovat Aino-Kaisa Saarinen, Jarkko Nieminen ja Niklas Bäckström. Myös jääkiekon SM-liigan kärkijoukkueet (mm. JYP, Pelicans, Jokerit eli tämän vuoden mitalistit) luottavat yrityksen ammattiosaamiseen. Northforce on suunnitellut tuotteensa eri lajeihin sopiviksi, minkä vuoksi tuotetta käyttävien lajikirjo on laaja.

Suunnistuksen puolelle tuote ei ole vielä ehtinyt, mutta ei ole vaikea olla metsäkansan ensimmäisiä, kun tutustuu yrityksen ideologiaan ja tuotteisiin.

Yrityksen perustana ovat urheilijoiden toiveet ja urheilulajien fysiologiset vaatimukset, joita aiemmat tuotteet eivät täyttäneet. Puhutaan ongelmista:
1) maku ja väri ovat ennen olleet koostumusta tärkeämpiä
2) tuotteiden alkuperää ei ole aina pystytty varmistamaan ja osasta markkinoiden tuotteista on löydetty haitallisia ja urheilussa kiellettyjä aineita
3) urheilijoiden on ollut vaikea löytää juuri omaan lajiin tarkoitettuja tuotteita, minkä takia on saatettu käyttää "mitä vaan" miettimättä tuotteen tarkoitusta/vaikutuksia.

Tuotteet jaetaan nesteytys- ja palautumistuotteisiin.

Nesteytystä varten löytyy Extreme, Tournament ja Universal. Extreme on tarkoitettu vaativimpiin olosuhteisiin ja voimakkaaseen nestetasapainohäiriöön, kun Universal soveltuu normaaliin nestetasapainohäiriöön eli kevyempiin olosuhteisiin ja suorituksiin.

Palautumistuotteet on räätälöity selkeästi laji-/harjoittelukohtaisesti, kun Endurance pitää huolen kestävyysurheilijoista, Speed & skill palauttaa nopeus- ja taitoharjoittelusta ja Strength voimaharjoittelusta.

Northforcen erinomaisuus perustuu kokonaisuuteen. Tuotteiden ravintoainekoostumus on luonnollisesti tutkimuspohjalta tehty. Juomien proteiini ja suola parantavat juomien imeytymistä (proteiinikoostumukselle hankittu kansaivälistä patenttia). Imeytyminen on ainakin kestävyysurheilupuolella suhTEELLISEN tärkeä juttu. Yritys on suomalainen ja raaka-aineiden alkuperä on 100% jäljitettävissä. Kokonaisuutta tukee myös viikon ajalta tehtävä kuormitusanalyysi. Urheilijana eletään 24/7.

Itsellä NF-tuotteet ovat nyt koekäytössä. Huhti-toukokuun aikana testaillaan ja kesällä olen valmiimpi hellekisoihin ja koviin rasituksiin.

Northforce

2 kommenttia:

  1. Kannattaa myös kokeilla lenkillä käyntiä mikäli sponsseiltasi ehdit

    VastaaPoista
  2. Pistän harkintaan. Tossa on nimittäin ideaa! :)

    VastaaPoista