perjantai 13. huhtikuuta 2012

Nyt sataa vettä...

Hieno juttu! Saadaan nuo lumet veks ja pääsee kuivaan metsään. Tai siis pääsisi, jos voisi. Muut pääsee. Olen heidän puolestaan iloinen!

Itsehän keskityn tällä hetkellä jalkojen toimintakyvyn parantamiseen sekä keskikropan vahvistamiseen. Huoltoa ja kuntopiiriä tsiis. Siinä sivussa vähän kuivaharjottelua ja haaveilua.

Peruspäivä huollon osalta koulussa menee tällä tavalla. Todettakoon, että joka päivä ei läheskään ole tällainen, vaan tämä on ehkä tietynlainen malliesimerkki siitä, millaisia kaikkien päivien tulisi olla.

7.15 - 45' aktivaatio-liikkuvuus -tsydeemi "herättelyä"
11.30 - 20' pientä venyttelyä
16.00 - 60' hieronta "jalat"
20.00 - sauna + kylmä- ja porealtaat
21.00 - 60' venyttely

Yhtenä päivänä kuivaharjoittelua kartan kanssa, toisena keskikropan reeniä hallilla. Nämä ovat meikäläisen arki tällä hetkellä. TOKI väliin mahtuu koulua, hierontaa ja ne tärkeät unet sekä ruokailut. Kokonaisuudessaan suhteellisen kuormittavaa. Mutta hyvät on oltavat.

Olen yrittänyt lisätä kehon itsetuntemusta. Kohta kahden kuukauden ajan olen ottanut ortostaattisia sykkeitä sekä pitänyt päiväkirjaa lihashuollosta ja jalkojen tuntemuksista. Paljon on tehty ja kokeiltu asioita jotka toimivat tai jotka eivät toimi tai joiden vaikutusta en ole vielä kunnolla huomannut. Koen, että tällä hetkellä teen kuitenkin enimmäkseen asioita, jotka toimivat.

Eilen testasin keskikroppaa testillä, jota myös liiton talenttitesteissä ainakin pari vuotta sitten näkyi. Eli siis roikutaan käsillä tangossa -> jalat alhaalta ylös tankoon mahdollisimman monta kertaa. Itse tein 27 toistoa. En esim. talenttileiriläisten tuloksia muista, mutta kyllä tässä kaiketi kehittymisen varaa on. Testihän ei sikäli vastaa juoksua (suunnistuksen yleisin etenemismuoto), kun asento on täysin erilainen. Mutta syvien vatsalihasten aktivointitaitoa se kyllä vaatii. Pari viikkoa jatkan ei-jalkojen varassa tehtävillä kehonhallintaliikkeillä, ja kun polvet antavat myöten, siirryn astetta juoksunomaisempiin lihaskuntoreeneihin.

Tänään aamuherätyksestä vastasi avannossa käynti. Avanto oli tietenkin jo aika laaja, mutta kyllä se vesi vielä kovin viileää oli. Huhhuh!

Aamuherätys
 Jalkojen tilanteen myötä on epätodennäköistä, että ottaisin osaa Finspringiin, joka piti olla suomalaisen suunnistuskauden ensimmäinen kisa. Samalla epävarmaa on ruotsalaisen 10milan läpi juokseminen. Aloitusosuus olisi tyrkyllä, mutta oman veikkauksen mukaan toukokuun alussa ollaan vielä niin täydellisen puolikuntoisia, että 14km voisi olla pikkuisen liian rankka kokemus polville. Kisakauden alku voi siis siirtyä aika pitkälle, kun toukokuussa ei työharjoittelun takia kauheasti kilpailla.

Mutta teen nyt sen, minkä voin. Eli lopetan blogikirjoituksen ja rupean huoltamaan.

2 kommenttia:

  1. Perjantai ja 13. on vain tänään.
    Huomenna valoisampaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, niinhän tuo näyttää olleen :). Eilen satoi lisää vettä, mikä nyt ei hurjan negatiivista ollut, mutta nyt paistaa se mainitsemasi aurinko! :) Lepoa jalkojen suhteen jatketaan varmaan vielä viikon päivät, mutta ei kait tässä voi muuta kun toipua.

    VastaaPoista