lauantai 9. kesäkuuta 2012

Suunto Games - suunta tulevaan

Tänään oli siis Suunto-Games ja keskimatka. Sarjaksi valitsin H21A, koska se nyt on seurassamme vakituinen sarja Jukola-katsastuksiin. Matkan puolesta olisin toki voinut mennä eliittiinkin, vaikka seura olisi siellä ollut hieman kovempaa

Kisaan oli henkisesti helppo valmistautua. Pitkän tauon jälkeen riitti hyvinkin intoa tehdä hyvä suunnistussuoritus, sillä täähän oli kotimaisen kisakauden avaus. Fyysinen virittelu jäi jalkojen takia vähemmälle ja sateen takia kisapäivänä oli suhteellisen viileää, ja vaikea saada lämmintä. Eipä ollut lämpätkään siis ihan täydellisiä, vaikka vajaan tunnin siinä nousujohteisesti verryttelinkin.

Oma päätös oli vetää maltilla. Jokasella rastilla muutama kävelyaskel ja kompassilla lähtösuunnan tarkistus.Kokonaisuudessaan tuo homma toimikin ihan hyvin.

Reittihärveli, jossa piirros löytyy sarjasta H21A1

K-1
Puskan läpi kompassilla, pari selkeää kumparetta matkalta ja helppo rastinotto kiveen rinteessä.
1-2
Mäki ylös viivan vasemmalta puolelta polkua pitkin. Selkeimmät kumpareet kiikariin. Pääsin 10m rastista vasemmalle, pysähdys, vilkaisu lipun suuntaan ja leimaamaan.
2-3
Kevyt lähtösuuntavirhe, mutta pääsin hyvin kallioilla korjaamaan. Rastille suoraan.
3-4
Kompassiin tsekkaus, yhen kummun yli rastikivelle.
4-5
Kompassia zoomaillen aina rastille asti. Kartanluku tietty tarkentui rastin lähentyessä.
5-6
Malttamattomana lähdin alas tielle. Muutenhan valinta olisi oollut ookoo, mutta rastille joutui vielä muutaman käyrän nousemaan.
6-7
Ei oikein juoksu irronnut viitoituksella. Luin loppuradan läpi -> selkeää toteutusta.
7-8
Oli reitinvalintavirhe kiertää mäki. Ylämäessä tummuin jo kevyesti, eikä sijainti ollut ihan selvä. Kompassilla ja maltilla sain paikannettua itseni ja rastille tupsahdinkin ihan suoraan. Välillä tuli kuitenkin reilusti tappiota.
8-9
Rinteessä löytyi kulku-ura hyvin, alas tullessa samaistin kumpareet väärin, mutta korjasin isosta kumpu + jyrkänteestä. Rastihan oli siinä vieressä.
9-10
Tässäkin tuli aika reilusti pataan nopeimmalle. Sai kyllä rullailla alaspäin, olisin ilmeisesti voinut mennä suoraviivaisemminkin. Aika maltilla kyllä menin lopussa ja mäkeen noustessa oli pientä epävarmuutta. Rasti oli yllättävän ylhäällä.
10-11
Kiersin tietä, joka tapauksessa ne käyrät joutui nousemaan. Rastinotossa huolimattomuutta, muutaman sekunnin hukka, mutta ei isompaa.
11-12-M
Ei kulkenut enää. Maalisuorallakin otin Tuomolta pirtelön arvoisesti pataan, 2 sekuntia.

Oli kyllä aika tiukka maalisuora ylämäkeen, tykkäsin :)

Hyvä veto olosuhteisiin nähden! Kolmas sija, eli podiumille kivuttiin - kauden ekassa kotimaisessa. Lämmittää toki mieltä, kun tällä pohjalla tulee näin hyvä suoritus.

SE, mikä tässä EI lämmitä mieltä...on se fakta, että jalka kipeytyi kisan jälkeen. Kisan aikana "kivun" tunne oli erittäin pientä ja jalassa alkoi tuntua vasta puolen tunnin jälkeen jotain...no mielikuvituskivuksi laskettakoon. Loppupäivä onkin ollu vähän heikompaa. Seuraavat kisat syssymmällä, toivottavasti.

Ei joulua ei, ENS kauel siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti