keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Jukola on!

Matikkapääni mukaan tuleva Jukolan Viesti voisi olla ikäiselleni seitsemäs juostu Jukola. Ja meikällä on tän vuoden jälkeen kasassa viisi. Karua, todella karua. Mutta ei auta itku, ei todellakaan, edes markkinoilla. Sen takia ei pidäkään masentua, vaan on lähdettävä etsimään onnistumisen tunnetta muualle. Se löytyy kuntopiiristä, yleensä. Onnistumiset lisäävät positiivista fiilistä, ja sitä kautta lähretään uuteen nousuun, kunnes sen aika koittaa. Kesän kisat on kyllä pyyhitty pois kalenterista.

Kaikista omista vastoinkäymisistä huolimatta tänä vuonna on siis Jukolan Viesti. Ja se on tulevana viikonloppuna YEAH!

Näkisin, että viestillä on tänä vuonna ainoastaa yksi suosikki ja se on Halden SK. En kovin hyvin muita tiedä kun Lundanesin - no on siellä tietty Emil ja Matte - mutta kait se on kova joukkue, jos se hakee kolmatta perkkäistä Jukola-voittoa, ja tänä vuonna voitti vielä 10milan.

Kovimmat suomalaisjoukkueet ovat Kalevan rasti, Delta sekä Vaajakosken Terä. KR:ltä puuttuu Thierry, Deltalla on ulkomaalaiset vahvistukset aikas kovassa tikissä, Terällä köytyy sama, mutta hyvä joukkue toisesta vuoteen, vuodesta toiseen.

En pitäisi yllätyksenä, jos KR karkaisi yön pitkillä osuuksilla tai miksei vaikkapa 4. osuudella. Selkeesti jotain semmosta yritetään, en ainakaan itse ole nähnyt Airilan nimeä pitkään aikaan 3. osuuden jälkeen ;). Terä toivottavasti laittaa Nordbergin 3. osuudelle. Olis jännää nähä, mihin herra pystyy valkosessa asussa, nyt kun lieviä häiriötekijöitä viime vuoden tyyliin ei ole. Deltan miehet tosiaan otti sotilaiden MM:ssä kivasti kolmoisvoiton, ja joukkueessa on kanssa yksi entinen MU:lainen, meiän Kale! Voi veljet, mitä vaan voi tapahtua.

Oletettavasti äsken mainitut joukkueet muodostavat tämän vuoden kärkinelikon, kuten siis viime vuonnakin. Ruotsalaiset, ne ei vaan viesteissä toistaiseksi pärjää. Göteborgin seurat on aina erittäin nimivahvoja tiimejä, mutta ilmeisesti seitsemän hyvän suorituksen saaminen samalle vuorokaudelle on ollut liian vaikeaa. No, kyllä se onkin aika vaikeeta. Kymppisakkiin potentiaalisia joukkueita molemmat, kuten myös Södertäljen jannut sekä Malungs ja Linne. Onhan näitä.

Muita suomalaisia joukkueita, jotka tähtäävät kymppisakkiin, ovat esimerkiksi PR, TuMe, AngA sekä VeVe. Tietysti myös KR:n 2. joukkue. Veikkojen suomalaiset ovat lievästi ailahdelleet keväällä erinäisistä syistä - no kaksi vammoista ja yksi allergiasta käsittääkseni -  mutta uskoisin, että aikas kova joukkue sieltä on tulossa. Riippuu tietenkin, millä lailla ulkomaalaiset tulevat mukaan. 10milaanhan ne eivät tulleet. Toinen norski, Kristiansand, ei menestyne tänä vuonna. Tai sitten menestyy, kun odotukset eivät ole ilman Hubmannia korkealla. Sittenpähän sen näkee.

Hieno Jukola taas tulee. MU:lla ei ole vammojen takia paras joukkue kasassa, eivätkä odotukset ole siten kovin korkealla. Olen tyytyväinen jos sijoitumme sadan sakkiin ja erittäin tyytyväinen, jos voitamme LS-37:n! Sijoitus 99 ei kyllä taida siihen riittää.

Top kymppi voisi tänä vuonna olla.

1. Delta
2. Halden SK
3. Vaajakosken Terä
4. Kalevan Rasti
5. IFK Göteborg
6. OK Linne
7. Paimion Rasti
8. Södertälje NO
9. Vehkalahden Veikot
10. Kristiansand OK

Ellu, eli siis hierottavani ^_^, pääsi nuorten MM-kisoihin. Kylläkyllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti