keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

OHO!

TAAS täällä!

Skipataan suurin osa viimeisimmän blogipäivityksen jälkeen tapahtuneesta ja otetaan vain lyhyt katsaus viimeisen vuoden urheilulliseen sisältöön. Eli, viime kauden merkityksellisten kisojen saldo oli seuraava:

- 10mila 9. sija
- Jukolan Viesti 34. sija (4. osuuden osuusajoissa kymppisakkiin) 
- SM-yö 22. sija

Eikä niistä sen enempää. Tai noh, 10milan 9. sija oli aika siisti juttu :). 

Seuraavaksi lyhyttä pidempi (semilyhyt?) katsaus lähimenneisyyteen. Helmi-maaliskuun vaihteessa TuMe leireili Barbatessa, Espanjan etelärannikolla. Oma ohjelma vajaan kahden viikon leirillä (11 treenipäivää) sisälsi jonkun verran fillarointia ja aika paljon jumppaa auringon alla. Yleisesti ottaen päivässä oli kaksi treeniä, toki kuormitusta rytmitettiin parilla yhdenkin treenileissönin päivällä. Juoksukyvyn ja yösuunnistustaidon kehittämiseksi tuli suunniteltua optimistinen harjoitusohjelma. Suunnitelmassa pysyttiin, leiri oli onnistunut.

Ja kelitkin suosivat. Pyöräilyä ajatellen rannikkoseudulla oli hivenen tuulista, mutta maisemat ihan jees.Pakollinen kuva auringonlaskusta
Suunnistus toimi pitkähkön kartattoman tauon jälkeen ihan kohtuullisesti. Siis keskimäärin. Vaihteluväli ja keskihajonta rastivälin virhemaginaalissa olivat aika isoja.Leirin jälkeen maaliskuussa ehdin olemaan pari viikkoa paikoillani Jyväskylässä ja sitten oli aika lähteä avaamaan kevään kisakautta Ruotsiin. Kisaviikonlopun menu oli perinteinen: perjantaina yhteislähtöyökilpailu Nyköpingsnatten (kartta) ja sunnuntaina viestikilpailu Måsenstafetten. Rallattelin kisavauhdilla vain perjantain startin. Melko onnistuneen taidollisen suorituksen myötä sain letkoista hyötyä lähes koko matkan ja tulos olikin lähtökohdat huomioiden ihan mukiinmenevä: sija 26. ja +5.30 Bergmanille, joka justiinsa sattui voittamaan myös Ruotsin yömestikset. 

Muuten viikonloppu tuli siis otettua kevyesti. Sen verran höpöä tekee tuommoset yli 50-minuuttiset ylikovat kauden aloitukset, että oli ihan mukava pysyä sunnuntaina suunnitelmassa ja vain hölkkäillä kartan kanssa vajaa puolituntinen.

                                                     

Sinänsä hauskaa, että satuin osumaan tälle palstalle lähes tarkalleen vuosi viimeisimmän postauksen jälkeen. Ja asetelma kevään kilpailukauteen lähdettäessä on jälleen sama: harjoittelutausta on sellainen, että merkittävää tasonnostoa ei ole tapahtunut ja terveydentila sellainen, että kisakalenteria (sivun vasemmassa laidassa) ei voi buukata täyteen. Hyvän seuran ja viestijoukkueen ollessa ympärillä valinta on siis helppo.

Henkilökohtaiset kisat väistyvät toistaiseksi ja voin olla taas viestimies! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti