keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Katsastuspitkä

Tähän alkuun kartan kuvia. Olisi varmaan kannattanut laittaa kuvat pieninä. Noooh, enpä taida enää muutella. Näkyvät kuitenkin

Elikkäs:
Välit 9-16

Välit 3-8

Välit 17-22

Väli K-2 + 22-M

Ja pari väliin jäänyttä löytyy kuvia mielessä yhdistelemällä... :D

Keskaripäivänä ymmärsin, että olin yhteistuloksissa kuudes, mikä on muuten ihan järkyttävän hyvin. Vaikka itseluottamusta löytyi ja löytyy, en uskonut yltäväni tuollaisiin suorituksiin, ja vielä tuollaisiin sijoihin. Maastoaskeleeni vaikuttaa olevan erinomaisella mallilla, ja pehmeällä metsäpohjalla juokseminen on minulle yhtä helppoa, kuin Suomelle häviäminen jääkiekossa Tanskalle.

Se siitä. Palautuminen oli onnistunut hyvin, ja hyvin nukutun yön jälkeen aamulenkillä oli virkeä fiilis. Tähän täytyy kyllä sanoa, että itse en ole koskaan oikein tottunut aamulenkkiin, enkä koe sitä siis sitten !yhtään! mielekkäänä. Ihan turhaa sitä kehoa on hermotella 3h ennen starttia, kun pitää herätä ennen kukkoja (7.15?). Tai siltä se ainakin tällä hetkellä tuntuu... Sape houkutteli, ja lähdin siis kuitenkin. Ehkä kuulun siihen nykynuorisoon, joka purnaa kaikesta. Kohta olen kuitenkin menossa armeijaan...

Saapuminen pelipaikalle tapahtui joutevasti. Lähtöaikani oli reilusti ennen kynnyksen sulkeutumista. Lähdin siis metsään, ennen kuin isot starat saapuivat edes paikalle... Sopi minulle. Kunnon lämmittelyt ja viimeiset ohjeet Antilta: "alun rastit tarkasti, tänään sä olet eilistä paremmin" .. "khyl" vastasin.

K-1
Katselin ennen lähtöä, että muut näyttävät menevän alussa ihan hakkuun päähän. No menenpäs minäkin, vaikka TOSIASIASSA suoraan metsän puolelle sitä olisi pitänyt mennä!! Aivan kaameata scheissea toi hakkuu kyllä oli. No siitä taidettiin mainita etukäteen. Eilen en onnistunut lukemaan käyriä juuri ollenkaan, nyt onnistuin siinä jo 1. välillä. Avoin nenä oikealla. Pitkulaisten kumpareiden välissä olevan kumpare nätisti alle ja suunta rastille. 2min edellä lähtenyt Viholaisen Eeli on enää 20sek edellä.
1-2
Selkää seuraillen ja käyriä katsomatta etenin aina tyttöjen rastille asti. Luotin, että sain selvää hietikoista. No, niin sainkin ja rasti löytyi ilman sen kummempia ongelmia. Yritän herättää keskustelua kiroamalla rastien piiloja, mutta vastausta ei kuulunut.
2-3
Lähden vetämään lankkuja pitkin kohti mökkejä. Rinteen yli notkoon, ja siitä eilisestä tutulle sillalle. Nyt osasin mennä ojasta yli sillan kautta, eilen en... Pää jää muistelemaan eilistä liikaa, ja unohdan rastinoton kokonaan. Käyräviidakossa himmailen vähän aikaa ja taakse katsoessani huomaan, että S-JKL:n paita käväisi rastilla. Virhettä taisi tulla lähes 40sek.
3-4
Homma taas haltuun. Kumpareen vieressä olevan kiven kohdalta ojasta yli, ja olematonta notkoa etsiskelemään. Rastilla olen taas kaverin kannassa.
4-5
Luen ojan väärin, minkä takia ole hieman pihalla koko välin ajan. Luulin, että oltiin menty rastista ohi, mutta olimme vasta menossa sille.
5-6
Hakkuun läpi melko tyhjälle alueelle. Rastikiven pitäisi näkyä kauas. 4min edellä lähteneen Saaren (TuS) paita vilahtelee välillä puiden välistä, ja rastilla olemme kannassa.
6-7
Oma päätös mennä tien kautta - sentään oma. Huomaan heti, että matkavauhtini on piirun verran kovempi kuin Saaren ja Viholaisen. Epäolennaiset asiat täyttävät mieleni, jälleen. Polkuja pitkin eiliselle rastinotkolle, josta kuviorajan tuntumaan. Kartasta en saa mitään selkoa, mutta rasti tulee vastaan.
7-8
En yritä lukea uria. Bongaan puskan kulman kaukaa vasemmalla ja ylitän polun. Pyöreähkön muotoinen käyrämuodostelma osuu silmään jo kartalta, sen näen oikealla. Yritän vauhtia reilusti hidastamallakin saada selvää, millä harjanteella ja millä puolen harjannetta notko on, mutta ei tule mitään. Tulen rastinotkoa edeltävään notkoon, ja menen sekaisin. Toiset vievät rastille...
8-9
Otan taas vauhdinpidon tehtäväkseni ja lähden laputtelemaan krossiradalle. Rastipiste on selvä: vasemmanpuoleisimman harjanteen vasemmalla puolella oleva notko... Silti pysähtelen ja teen virheitä. Muiden perässä rastille.
9-10
Viholainen lähtee jatkamaan yksin omaa perhostaan, minä ja Saari toista. Yritän nollata tilanteen ja lähteä tekemään omaa suoritusta. No, siinä onnistunkin, mutta kiveä ei meinaa löytyä, enkä vielä pääse kaverista irti - ihan kuin se olisi kilpailun syvin tarkoitus!
9-10
Suunta viivaa pitkin. Kivi on oikeassa paikassaan. Olisikohan ollut ainoa kerta kisassa, kun tulen rastille täydellisesti omalla työlläni (myös tietoisesti).
10-11
Eipä paljoa lueskella. Suunta harjanteita kohti ja notko löytyy muistilla...
11-12
50metrin aikana suurelta nenältä kuljen suunnalla supan väärälle puolelle, ja lähdin vielä tietenkin väärään suuntaan. Saari meni ohi...
12-13-14-15-16
Saaren peesissä aina väliaikarastille asti. Lueskelin pitkän välin valmiiksi ja otin mukillisen vettä...
16-17
Irroittelin alussa tarkoituksella vähäsen paineita. Sen takia alku melko reippaasti... Toinen teiden risteys ei täsmää hapottuneen pään mielikuviin, vaan hakkuaukko tuntuu olevan pelottavan lähellä. Mietin 10-15 sekuntia olinpaikkaani. Kuulen jo Saaren juoksuaskeleet, kun lähden jatkamaan matkaani - lähinnä vihaisena itselleni. Loppu polkuja pitkin. Rasti löytyy nyt hyvin, toisaalta hieman myös kuvausporukan avustuksella...
17-18-19
Pari lyhyttä väliä, joille molemmille säädin jälleen kerran jotain pientä. Viholainen on taas mukanani Saaren kanssa.
19-20
Oma amatöörisyys alkaa pikku hiljaa ketuttamaan ja lannistamaan. Talojen vierestä polulle ja siitä rastinotkoon, jonka tytöt paljastavat...
20-21
Eilisen metsikköä ja puskaa lukien... Tuurilla rastille, sillä luin rinteen aivan väärin...
21-22-23-M
Eipä jaksa kiinnostaa. Kuljen välit suhteelliseen puhtaasti, mutta isku ja mieli hommasta on kadonnut jo pitkän aikaa sitten. Suorituksen jälkeen kommentit Antille: " V**** mitä p*****, oma suunnistus siis!!

Omassa päässä Tanskan MM-kisapaikka on oikeastaan jo kadonnut. Sen verran huono suoritus toi pitkämatka oli. Sija siis lopulta 13, mikä on kuitenkin suvun ennätys :P. Lähes 9 minuuttia takkiin ylivoimaiselle Vainiolle. Muutkaan eivät ole menneet puhtaasti, sillä itse tein virhettä kuusi minuuttia ja erinomaisella suorituksella olisin yltänyt jopa toiseksi. Pettymys kisoista ei sinänsä ole suuri, sillä näytöt olivat hyviä urheilukoulua silmällä pitäen...

Katsastussprinttiin lähden tekemään suoritusta nollatussa tilassa. A-finaali (30) on kelposuorituksella helppo nakki, joten siitä ei tarvitse paineita ottaa...

Luulenpa että MM-joukkueessa ovat:
Vainio
Hirvikallio
Simosas
Suominen
Tiainen
joko Heinaro tai Mikkola

Nyt keskityn kuitenkin huomattavasti tärkeämpään kilpailuun, Jukolaan, jossa aloitan siis MU:n 1. joukkueen. Tänään mennään valloittamaan Usmi pimeällä, ja sitten herkistellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti