perjantai 19. lokakuuta 2012

Linkitettynä

Torstaina... eli itse asiassa eilen(!) loppui syysloman hierontatyöt ja nyt alkoi lomaisampi reilun viikon syysloma. Ihan hyvä fiilis, työn tuoma rasitus alkoi pikku hiljaa jo näkymäänkin tuntumisen lisäksi. Jotain valmentajien suurkokoontumista oli opistolla havaittavissa. Ei olis tehny pahaa jäädä kuuntelemaan.

Viime aikoina (ei siis vain tänään) on tullut katseltua muutamia sivustoja vähän tarkemmalla syynillä tavallisten blogien ja mediasivujen lisäksi. Nettisurffailu kohdistui aluksi lihaskuntoharjoitteiden etsimiseen lähinnä siinä mielessä, että kroppaa, ja erityisesti sen ongelmakohtia, pystyisi vahvistamaan, jotta vammat jäisivät vähemmälle. Nyt on kuitenkin nähty ja koettu jo penikkatauti sekä säären lihasaitio-oireyhtymä todennäköisesti samassa paketissa, sääriluun rasitusmurtuma ja juoksijan polvi molemmissa jaloissa.

Toiminnallinen harjoittelu on nykyään hieno sana. Se on sen verran hieno sana, etten osaakaan selittää, että mitä se tarkoittaa. Jotain lajinomaista, liikettä, liikkuvuutta, voimaa -> harjoittelua. Täytyypi ottaa selvää. Innosportin sivut antavat vastauksia aika paljon. Tänne löysin siis ensimmäisenä. En ole noista piirtotyökaluista jääkiekkoon tai salibandyyn niinkään kiinnostunut, vaan fyysisen harjoittelun osiosta ;).

Täältä surffimatka jatkui discover movementin ja toiminnallisen harjoittelun nettisivuille. Lopulta löysin ameriikoissa asustavan Tommi Paavolan eli 368-ideologian isän blogin, joka meni muuten saman tien blogilistan kärkeen. Näiden kaikkien sivujen materiaalit tulee luettua (ja toivottavasti sisäistettyä) jouluun mennessä! Uutta tulee kyllä koko ajan, mutta Kiinan lentomatkaa odotellessa kun lukuaikaa on 10h per suunta :)).

Toiminnallisesta harjoittelusta kiinnostumisen lisäksi katselin tänään pari videota. Joku varmaankin näki jo muutama päivä sitten telkusta tulleen YLE:n huippu-urheiluillan. Itse katselin sen tänään netistä. Hyvää faktaa ja motivoivaa keskustelua! Olen tosin itse sitä mieltä, että tenniksen ATP-turnauksen voitto ei todellakaan vedä vertoja hiihdon maailmanmestaruudelle. Urheilulajeja on kuitenkin aina vaikea verrata tasaväkisesti. Täytyy muuten nähdä se dopingin käytöstä kertova dokumenttielokuva Sinivalkoinen valhe, jossain vaiheessa! 
Tänään katsoin myös ruotsalaisen dokumentin nimeltä Medaljens pris. Vaikka en kaikkea ymmärtänytkään, ruotsiksi kun puhuttiin, niin onhan tää urheilu tietyllä tavalla aika karua. Mutta hianoo silti! :)

Tuli tänään treenattuakin. Aamupäivällä 50min liikkuvuus. Lantion availua kivasti. Missäköhän vaiheessa sitä pääsee sille tasolle, että vois keskittyä liikkuvuuden ylläpitämiseen? Ongelmakohdissa löytyy vielä fiksaamista aika reilusti.

Liikkuvuusreenin look :D. Asennossa alkaa näkymään  fitnessurheilijan hieromisen sivuvaikutuksia.

Iltapäivällä pyöräily 43' + sauvakävely 47' + pyöräily 32' med Teemu. Yhteensä reilu parituntinen PeeKoo-harjoite, jossa keräiltiin kroppaa työviikon jäljiltä, heräteltiin sitä huomista varten ja haettiin sitä ihanaa peruskestävyyttä.

PK-treenin look ilman kypärää ja pyörää. 

Huomenna juoksen Halikko-viestin aloitusosuuden. Paikalla on kovia tekijöitä niin pääsarjasta kuin junioreistakin, jotta ihan hyvää otatusta on odotettavissa. Kui siistii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti