sunnuntai 7. lokakuuta 2012

25manna

Aloittelin uutta harjoituskautta sunnuntaisen ylimenokauden jälkeen hyvillä mielin. Eka kuukausi kuluu peekoota nylkyttäessä ja tukiharjoittelua vääntäessä. Tavoitteena on siis totutella vaan siihen harjoitteluun, ja saada vähä juoksuasentoa paremmaksi. Tuppaa olemaan vähän ristiaskelta ja lantion tuki pettää. Josko ne jalkavaivat helpottaisi sen korjaamisella, ainakin osittain. Paljon on varmaan kyse rytmittämisestä ja järkevästä reenaamisestakin.

Ma: iltatöitä, ei reeniä
Ti: a: liik. 50'  ip: pk 180' + kestovoima 10'
Ke: a: liik. 50' ip: pk 30' + kestovoima 30' i: pk 15'
To: a: liik. 50' ip: pk 45' + kestovoima 10'
Pe: ap: pk 60' + liik. 20' + kestovoima 30' -> 25mannaan
La: ap: pk 25' + kisa 41' + pk 25'
Su: 25mannasta -> pk 30'

Viikolla tuli mietittyä, että kestääköhän jalat, mutta kyllähän ne kesti. Polvet siis. Sääristä sitten en tiedäkään. Kaiken näköstä nähtävästi löytyy.

Kisasuoritus oli hyvä. Pääsin matkaan sijalla 153. Ensimmäiset 4km mentiin letkoissa, ja kun sooloilulla ei voittanut mitään (ainakaan tällä kunnolla) niin letkan vauhti määräsi omankin vauhdin. Ei se mitenkään liian vaikealta tuntunut, mutta ohittaminen...ihan mahotonta? Suunnistus oli hyvin gripissä ja poimin omat rastit aina kun ne sattuivat kohdalle. Viimeisimmälle pitkälle välille valitsin oikean reitin ja poljin suossa ja puskassa suoraan, kun jotkut kiersivät polkua pitkin. Porukka pieneni ja yleisörastilla sain uuden letkan näkyviin. Juoksin kiinni.

Sitten tuli näille taidoille bingorasti. Vedin rinteessä rastista yhden tai kahden korkeuskäyrän verran ohi, ja minuutin pummi oli tosiasia. Voi että ku otti päähän. Keskittyminen herpaantui selkeästi, ja lyhyet rastivälit aina maaliin saakka olisivat voineet tuottaa enemmänkin vaikeuksia, mutta nyt oli vähän tuuria mukana. Vaihtoon tulin syntymävuoden mukaan kivasti sijalla 91.


  • Kauden paras kulku. Yhessä kohtaa (no yleisörastilla juu) tuntui, että oikeasti kulkee ja jalka liikkuu - enkä siis hyytynyt heti rastin jälkeen!
  • Hyvä suunnistus. On se mulle jos yksi minuutin virhe tulee.
  • Jalat terveen tuntuiset.

Tässä Matin ottamaa kuvasarjaa yleisörastilta - tai siis sinne menemisestä.

Seuraava viikko opistolla ei ole niin stressaava, kuin edelliset pari viikkoa. LTS on valmis ;) eikä näyttöjä tulevalla viikolla ole. Sitten alkaa syysloman työviikko. Seitsemän päivää töitä. Halikko-viesti aloittaa mukavasti omankin syysloman. Se taitaa olla viimeinen kilpailu tänä vuonna. Katsehan oli treenaamisessa jo aikapäiviä sitten.

Hyvää lokakuuta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti