lauantai 31. elokuuta 2013

Elokuu ei ollut hänelle hyvä

Mitäs mitäs.

AM-kisojen jälkeen oli tosiaan selvääkin selvempää, että ukko tarvitsi palautumista. Sitä tosin tarvittiin myös muualla kuin pelkästään hermolihasjärjestelmässä, aineenvaihduntaelimistössä tai hengitys- ja verenkiertoelimistössä. Eli luustossa.

Sääret tuntuivat epävarmoilta AM-kisojen jälkeen. Ollako tunne mennyt jo luukalvoon, vai ollako se vasta lihaksessa?  No, koulu Pajulahden liikuntakeskuksessa (vai mikä lie viralliselta nimeltään) alkoi ja alkoi muuten kivasti! :) Metsässä ryhmäydyttiin ensiksi viikko ja juuri alkanut ensimmäinen varsinainen kouluviikko päättyi hetki sitten eilen. Kaiken hyvän lisäksi sain pienen flunssan, joka on kohdallani suhTEELLISEN harvinaista. Ajatusmaailmani on kuitenkin sellainen, että sairaudet eivät vaan TULE jostain. Niitä VOI ESTÄÄ pienillä teoilla, kuten ravinnolla, levolla ja hygienialla. Koen, että ajatusmaailmani on toimiva ja siksipä flunssa tähän kohtaan tuntuu lähes maailmanlopulta. No ei senttäs. Maanantaina mennään taas!

Elokuu oli siis heikko koska:

  • jalat olivat epävarmat ja vaikeuttivat juoksuharjoittelun jatkamista lepojakson jälkeen
  • koulu alkoi ja toi sen tarvittavan uuden ärsykkeen, jotta harjoittelu ei olisi liian helppoa
  • ryhmäytymisleiriltä tai perheen sairasteluista sain pienen flunssan
Tässä kuitenkin tuntee pientä kiirettä, tavallaan. SM-yöhön on aikaa neljä viikkoa. Siihen kerkee vetäisemään 3 + 1:n viikkorytmityksen, koska SM-pitkä ja SM-keskimatka ovat toissijaisia kauden toiseksi ja kolmanneksi tärkeimpiä kilpailuja. Itse yösuunnistuskilpailu..han ei ole mitenkään erikoinen, vaan suunnistustaito yli 2000lumenen valotehossa ratkaisee aika paljon. Lopulta juoksuvauhtikin merkitsee jotain.

Koska elokuun suunniteltu veekoilu jäi aika vähälle, niin vähän pidemmälle kuin kuukauden päähän tähtäävänä urhelijana teen toisen VK-MK -jakson tähän perään. Yksi kisanomainen treeni per viikko olisi hyvä, mutta toisaalta viikonloppujen SM-kisat rassaavat aika paljon, joten voi olla, että tyyppivalmistautuminen yökisaan ei ole yhtä hyvää kuin viime vuonna. No, viime vuonna voitin pronssia AM-kisasta ja jäin karsintaan SM-kisassa. Parannettavaa siis on.

Koulu on siis Pajulahdessa alkanut. Alku on varmasti aika rentoa, mutta todelliseen koulunkäyntiin päässee kiinni vasta, kun ohjaukset säännöllistyvät. Pari koulutehtävää on tullutkin jo tehtyä. Porukka on parasta, mitä koulu-urallani tähän asti (sori vaan menneisyyden koulukaverit :D) ja olosuhteet toki myös ihan hyvät urheiluun.

Jatkan edelleen siis kehittämällä ominaisuuksia VK/MK, liikkuvuus ja uintitaito.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti