torstai 20. maaliskuuta 2014

Osa yhdestä kahteen ja puoleen

Oiski poiski!

Sotkamo ja Vuokatti ovat tältä keväältä jääneet taakse. Vaikka keskeisessä Suomessa ei ollutkaan kovin paljoa lunta, niin kyllä siellä saattoi hiihtää. Viikko muuttui silti napsun verran suunnisteltua tehopainotteisemmaksi, kun hiihdettäviä latuja oli melko vähän. Säästin pitkät lenkit tänne selälle, jossa on kyllä mahottoman hyvät kelit hiihtää - ja sitä latuverkostoakin riittää viikoksi.

Ti - matkapäivä ip: kevyttäkin kevyempi sähly 

Vähän säbää 9h matkustuksen päälle - ravistellen. Ei se viisain ratkaisu.

Ke - tehupäivä 1 a: aamuvoimailut ap: vk-mk vapaat hiihtointervallit ip: säbää kovaa

Tesmailin, miltä pieni aktivointisetti tuntuu ennen tehotreeniä. No ainakin itse tehoreeni tuntui hyvältä. Tekniikka on ku hiihtäjällä ja niin edelleen. Illalla kovasti sählyä. Ei ollu eka, eikä todellakaan vika kerta.

To - ap: hiihto v + pieni juoksentelu

Pe - tehupäivä 2 a: aamuvoimailut ap: kiihtyvä vk-hiihto ip: oisko säbä?

Perjantaina tehopäivä meni vanhasta muistista, paitsi että hiihtoreeni oli yhtäjaksoinen ja kiihtyvävauhtinen vk. Vähän käytiin kurkkaamassa maukkaa. Sotkamon urheilulukion jengi voittais muuten varmaan Ärrä Cupin. Ainakin reenin puolesta.

La - ap: pitkä hiihto ip: rauhallinen sähly

Su - tehupäivä 3 ap: pitkät vk-mk hiihtointervallit ylämäkeen ip: puntti

Viikon tunnit 17+. Hyvä tehoviikko mulle! Sunnuntain tehoreenissä sykemittari jätti joka toisen sydämen iskun laskematta tai sitten kroppa oli tilapäisesti hieman väsynyt, eikä jaksanut enää nostaa sykettä "ihan normaaliin tapaansa".

Kokonaisuudessaan viikko oli siis onnistunut. Säbä monipuolisti reeniä ja tuli siitä jonnin verran juoksuaskeleitakin, mutta pääosa reenistä oli totta kai hiihtoa. Maisemat oli ihan kivoja, Jonesin mökki tuli katsastettua ja viikon kohokohtana mainittakoon erään nuoren hiihtäjäpojan mattotesti, jossa millit paukahti yli 80:n. Sitä vaan katto ihmeissään: "siinä alkaa olla jo konetta". Ja jooo ooooonhan se kaukana maailman"ennätyksistä" yms plääplää, mutta olosuhteet huomioon ottaen...ihan kiva.

Tämän viikon maanantai oli lepiä. Tiistai piiiitkä matkapäivä Saariselälle. Keskiviikkona 2h pertsaan totutteleva lenkki auringon lempiessä. Tänään torstaina täytyi sanoutua reenisuunnitelmasta irti ja todeta, että olen jokseenkin nuhainen - en lähde reenaaamaan. Sairaspäivät aina harmittaa, etenkin kun niihin löytää syyn, johon olisi voinut vaikuttaa. Hölömö. Tähän liittyen kirjoitan lisää, kun olen päässyt kotiin.

Nyt siis oleskelen Saariselän Tievatuvalla. Täällä kelpaa ihmisen olla. Jos nuha jatkuu, otan telkun auki ja katson hiihtolajien kisailuja. Jos ja kun se helpottaa, lähden hiihtämään maltilla ja rauhassa. Ehkä kerkeän tekemään suunnitellun tehoreenin loppuleiristä..ehkä en.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti