maanantai 25. huhtikuuta 2011

4 päivää 4 suunnistusta

Kyllä, nyt suunnistetaan.

Perjantaina tein kevyen rentoutumistreenin Tornikalliolla, jonka kartta näkyy edellisessä päivityksessä. Intin metsäleirin jälkeen suunnistaminen teki aika gutaa.

Lauantaina aloitin suomalaisen kilpailukauden Finnspringillä H21A1:ssa. Pitkä matka vei miehestä mehut. Hyvä kun pysyin edes pystyssä 10,1km:n jälkeen. Virhesaldo pysyi puoleen väliin asti (38min) lähellä nollaa, mutta ison suon ylityksen jälkeen alkoi pää tummumaan. Suunta oli hukassa, eivätkä rastit kävelleet vastaan... Loppuun sain taiteiltua kauden suurimmaksi jäävän pummin, puhutaan 4-minuuttisesta -> syy: muut ihmiset maastossa.. Tuloksena sija 20. +13.37 voittajasta eli KR:n Martomaasta. Samalla voitin seuran ensimmäisen Jukolakatsastuksen. Näillä tuloksilla ei muuten tulla siinä viestissä. 53 päivää.

Ikäluokan kärkikaksikkona voitaneen viikonlopun jälkeen pitää paria Heinaro/Tiainen.. Poijaat pitivät kukin lauantain radallansa yli 1min/km kovempaa vauhtia kuin minä omallani. Ei se ihan mennyt niin kuin elokuvissa. Kisan aikana totesin, että +20 astetta ja auringonpaiste tekevät olosuhteet itselle liian kuumiksi. Kesää huolestuneena odottaen toivon samalla, että jääkausi koittaisi mahdollisimman pian. Kilpailun reittihärveli.

Majoittauduimme Säkylään ja lepäsimme yön.

Sunnuntaina kevyet aamuherättelyt ja mietiskelyt ennen pääsarjan viestiä. Itsellä 8,6km aloitusosuus. Fiilis oli hyvä eilisestä väsymisestä huolimatta, sillä aloituspuuhat ovat minulle tuttuja.

Kisa lähti hyvin käyntiin. Vauhti tuntui sopivalta ja oma ajatus pysyi kiitettävästi kasassa ensimmäiselle väliaikarastille, jolla leimasin sijalla 6. Tämän jälkeen sain hajonnalleni eteen KR:n paidan, johon tietysti luotin sokeasti. Seurauksena parin minuutin koukku ja muutama pienempi heti perään. Kaiken säädön aikana reilu 20 miestä ennätti mennä ohi. Sain pidettyä näköyhteyden letkan häntään ja kelasin itseni porukan mukaan kun Kyytsuo ylitettiin toiseen kertaan. Lopussa napsin omat hajontarastit ylläpitäen hyvän vauhdin, ja tulin vaihtoon sijalla 18 reilu 1½min kärkeä perässä. Viestin Reittihärveli.

Tälläkin kertaa menestyksen avaimet jäivät käyttämättä. Suoritus kuitenkin tyydytti miestä, ja samalla varmistuin siitä, että kehitystä talven aikana on tapahtunut. Metsäleirin jälkeisenä viikonloppuna sitä ei vaan konkreettisesti pystynyt huomaamaan.

Tänään maanantaina käväisin taas Tornikalliolla treeningiä tekemässä. Ei tuosta suunnistuksesta meinaa vaan saada tarpeekseen, joten pakkohan se oli vetäistä neljäs suunnistus neljän päivän sisään.

6,9km/68' "Mikä reitinvalinta?"

Huomenna pidän kartan katsomisesta taukoa, mutta keskiviikkona sitä ollaan taas niissä puuhissa, kun avaan Yökuppikauden Hennan yhteislähdössä. Torstaina vähintäänkin yösuunnistus ja päivällä ehkä kevyt suunnistus jossain päin Mäntsälää. Perjantaina on tarkoitus kehittää VK-aluetta ja ainakin osittain tässäkin treenissä on kartta mukana. Samaisena päivänä koittaakin sitten lähtö 10milaan. La-su yönä tehdään taas varmasti jonkinmoista historiaa Ruotsin puolella. Omasta osuudesta sen verran, että Betty ulkoilee öisessä metsässä 100-120minuuttia - Lotto, tiedättehän.

2 kommenttia:

  1. Mikä garmin sulla on?

    VastaaPoista
  2. Forerunner 305 - järkyttävän kokoinen "laatikko", mutta sopii tarkoitukseensa..

    VastaaPoista