lauantai 16. huhtikuuta 2011

Kehityn kehityn

Sain Eikalta Garminin, jonka kyllä koekäyttöviikon perusteella taidan ostaakin. Vielä pitäisi videokameralla varustetut suojalasit ostaa, niin analysoimisessa olisi todellakin ainoastaan aika ja viitseliäisyys rajoina. Gps kelpaa toistaiseksi ihan hyvin. Skannerillekin olisi tietynlaista tarvetta. Saisi helposti kartat bittimuotoon ja ainakin laadukkaammiksi kuin kuvaamalla. Pitäisikö ostaa?

Puolan jälkeen treenailu on ollut kevyttä ja yliopistojen pääsykokeiden lähestyessä ehkä enemmänkin teoriaan sekä kirjallisuuteen painottuvaa. Suunnittelin harjoitusmuotoja, joita tulen tekemään MM-kisoja silmällä pitäen. Tornikalliollakin kävin tutkailemassa maastotestiradan, jonka uraa tulen kuluttelemaan ahkerasti tulevaisuudessa. Pikku polkua ylös alas, eli siis metsäjuoksutestistä ei täysin ole kyse. Yleisesti ottaen kyllä melko mukava reitti. Pari tiukkaa nousua ja heti perään ketteryyttä vaativia vauhdikkaita alamäkiä. Reitti on 4,5km pitkä ja noususumma ponnahtaa gps:n mukaan niinkin korkealle kuin 373 metriin - todennäköisesti gps valehtelee ja paljon. Mukavan 9km lenkin siitä kuitenkin saa, kun kahdesti kiertää. Tällä hetkellä epävirallinen yhden kierroksen reittiennätys on noin 1h30min. Sen verran oli lunta, jossa taaperrella..

Eilen tein ensimmäisen "kova"vauhtisen treenin tälle viikolle. Vauhti keskimäärin VK:n alarajoilla. Tavoitteenahan oli saada "ei-niin-kuormittava" vauhtikestävyyttä ylläpitävä karttatreeni, ja sekös kävi helposti, kun tein harjoituksen Nummelaan juostessa.

4,7km(todellinen matka)/23min


Treeni toimi tarkoituksensa mukaisesti. Suunnistuksellisesti ei mitenkään haastavaa, mutta pääasia että kartta oli mukana ja vauhti pysyi VK-alueella.

Avaan siis suomalaisen kisakauden ensi viikonloppuna Finnspringillä lauantaina H21A:ssa Jukola-katsastuksen merkeissä (10,2km), sekä sunnuntaina pääsarjan viestissä (2. osuus, 8,2km). Tavoitteina on jatkaa kisavalmistautumisessa siitä mihin jäätiin Tanskassa ja tietenkin tehdä tämän hetken omiin rajoihin nähden mahdollisimman hyvät suoritukset. Rajat voivat tosin olla heikoilla tulevan viikon tiedusteluharjoituksen myötä, mutta eiköhän Yläneeltä saada positiivisia tuloksia. Mitään esteitä ei ainakaan ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti