torstai 28. huhtikuuta 2011

10mila 2011- spekuleishön

Kyllä, pystyn vieläkin ottamaan yleisön suosionosoitukset vastaan viime vuoden onnistuneesta aloituksesta - pystyn.

Tänä vuonna suosioon matkatessa on kuitenkin uudet kuviot. Meikäläinen on pistetty pitkälle yölle isojen pyssyjen sekaan (Heinaro, Tiainen), ja kunto kestää tällä hetkellä noin 8km kisavauhtista juoksua - tiedoksi. Henkilökohtaisella tasolla ei siis ole mitkään helmiasetelmat viestiin lähdettäessä, mutta...kyllä mä hoidan homman.

10mila ei ole tänä vuonna henkilökohtaisesti erityisen tärkeä kilpailu, vaikka armeijan lomassa kaikkea suunnistukseen liittyvää tuleekin odotettua kuin kuuta nousevaa. Ja tokihan pitkä YÖosuus on sitä mitä olin toivonutkin. Pitkälle matkalle "erikoistuminen" vaatinee niitä pitkäkestoisiakin kisoja. Tässä siis Tapsa sinulle yksi, no kiitoskiitos.

Kisavalmistautuminen ei ole ollut niin intohimoista kuin viime vuonna mutta jokseenkin samanlaista kuitenkin. Viime vuonna aloitin fiilistelyn ennen vuodenvaihdetta aikaisempien viestien lähtövideoiden tutkailulla "saadakseni kuvan siitä, kuinka kovaa pitää juosta K-pisteelle ollakseen siellä kärjessä". Tänä vuonna videot ovat vaihtuneet teksteihin ja olen useaan kertaan lukenut S-P Fincken tekstisarjan Pitkät yöt - lyhyet päivät. On muutes viihdyttävää luettavaa. Oppina näistä on tullut erityisesti se, että kyllä ne staratkin tekee virheitä, kuten kirjoittaja mainitseekin, eikä isonkaan virheen jälkeen kannata luovuttaa, vaan letkan voi vielä kelata kiinni. Näillä ajatuksilla siis 10milan yöhön.

Eilen muuten kisattiin Yökupissa Hennassa 8km yhteislähdöllä. Mukana viivalla mm. Minsa Heinonen ja suurin osa MU:laisista. Keskusrastilla taisin leimata kärjessä kärkikaksikon koukatessa, ja sen jälkeen alkoikin oma työ. Se kesti aika pitkään. Itseasiassa loppuun asti. Yllättävää kyllä, lievä maastontuntemus haittasi suunnistusta. Deja vu - elokuvan innoittamana suunnistustoiminta oli heikkolaatuista ja rastien "etsiminen" säälittävää hakuammuntaa. Vasta viimeisellä parilla kilometrillä radan siirtyessä itselleni täysin uudelle alueelle alkoi suunnistuskin kulkemaan. Toki maasto oli suurpiirteisempää ja rasteja harvemmassa kuin alkuosassa radasta.

Yksi plus yksi on kaksi ja tulin lopulta ensimmäisenä hyväksyttynä maaliin. Ylivoimainen voitto johtui tosin siitä, että yksi rasti oli väärässä paikassa. Kävi kuten Paimiossa. Tulokset todennäköisesti mitätöidään, mutta meikäläinen sai ainakin hyvän yötreenin ja itseluottamusta 10milaa varten. Siellä siis.

Sitten se 10mila-ennakko. MU sijoittuu 50 parhaan joukkoon. Ei siitä sen enempää.

Ennakkoasetelmat viestin voittotaistelua ajatellen ovat aika mielenkiintoiset. Suomalaisten kolme parasta joukkuetta ja kaikki kympin sakissa ovat Delta, KR ja VaajTe. Ruotsalaisista kestomenestyjä SNO ja Linne tuntuvat itselleni vahvimmilta. Göteborg Majorna vaikutti kovalta Spring Cupissa. Norjalaisista tietenkin KOK ja Halden ovat voittokamppailussa mukana.

Jos vaikka koetetaan ennustaa jotain ehkä ei-niin-odotettua ja katsotaan toteutuuko se viikonloppuna.

1. VaajTe
2. Delta
3. KOK
4. OK Linné
5. KR
6. Halden
7. SNO
8. GMOK
9. VeVe
10. IFK Göteborg

No ei tässä ollu kyllä mitään järkeä. Katotaan sitte, että kuinka kävi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti