keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Ehkä jos?

Toinen neljän työpäivän hierontasetti on takana ilman ongelmia. Lähimenneisyyden tapahtumiin vedoten pää haluaa ajatella edellisestä polvien vihlonnasta, että ehkä se olikin vain mielikuvituskipua tai jotain pientä, ei vakavaa... No joo ei todellakaan. Perinteisen pessimistisesti ajatellen olen kuitenkin vain muutaman päivän mukamas terveenä ennen seuraavaa vihlaisua samalla tietämättäni, että maaliskuun lopussa olisi pitänyt mennä leikkaukseen.

Siitä lähimenneisyydestä siis. Viimeisenä neljänä päivänä tein kaksi liikkuvuusharjoitusta, kaksi kuivaharjoitusta, iltavenyttelyä, 40min juoksulenkin (!!), olin kerran pitkässä hieronnassa ja hyppäsin pää edellä kolmesta metristä veteen kahdesti (sanajärjestys, suomen kieli on hianoo). Tämän lisäksi tuli siis hierottua neljä kuuden tunnin työpäivää.

Juoksulenkkihän oli muuten tyhmästi tehty, vaikka nyt selvittiinkin ilman kipuja. Tuuria, sanoo pessimisti. Kahden suomalaisen maailmanmestaruuden innoittamana tässä tuli kuitenkin jo mietittyä, mitä kisoja kävisi syksyllä. Ilmeisesti tervehtymisen usko on siis vahva, koska mies odottelee jo tulevia koitoksia. Näinhän sitä täytyy ajatella. 

Kauden aikana kahdesti Suomessa kilpailleena olen huomannut, että vähän kilpailevana keskittymiskyky kisasuorituksessa paranee ja nälkä tehdä hyvä suunnistus kasvaa tai vähintäänkin pysyy korkeana. No kappas... Tätä oppia noudattelen syksylläkin, vaikka päätösten pohjalla lienee enemmänkin fyysinen rapistuminen, kuin suunnistusvireen hakeminen. Toki tämän hetken suunnitelma sisältää JOS-sanoja ihan riittämiin, että odotellaan nyt: 

Jos takapakkia ei enää tule, AM-viesti (12.8.) on syksyn ensimmäinen kilpailuni - sikäli mikäli mahdun johonkin joukkueeseen. AM-pitkä samalle viikonlopulle on melko varmasti liikaa. Jos elokuu onnistuu reenaten, niin sitten seuraava kilpailu onkin loman loppupuolella oleva kauden ex-päätavoitteeni eli SM-pitkä (25.-26.8.). SM-keskimatka ja SM-viesti ovat kysymysmerkkejä vielä. Koska kisat ovat kaukana ja seuran miehet ovat osittain telakalla, koko viikonloppu saattaa jäädä välistä. Tuo SM-viikonloppu kyllä pistäisikin tämän miehen niin monttuun, että sieltä ei noustaisi ennen talvea. No tässä kohtaa sopii kyseenalaistaa myös SM-pitkän viikonloppu. Toisaalta kroppa tarvitsee rasitusta, jotta se voi tottua siihen, ja jotta se voisi kestää joku päivä ehkäpä kovempaakin rasitusta. Syyskuun lopussa aika pian keskari+viestiviikonlopun jälkeen tulee AM-yö (20.9.), joka sitten toimii yhdenlaisena kenraalina syksyn päätavoitetta eli SM-yötä (28.-29.9.) varten. SM-yön jälkeen tulee pari isoa viestiä, mutta joka tapauksessa syksy mennään muutamalla kilpailulla läpi. Jos edes kilpaillaan.

Vielä niitä triathlon-kuveja. Pyörästä ei tullut tällä kertaa kuvaa, mutta tiedoksi kaikille, joita kiinnostaa tai ei kiinnosta: ei sillä kapineella kuuhun mennä.

Uimasta, väliaikatietoja.

Maaliin 200m/20km/5km:n jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti