perjantai 19. heinäkuuta 2013

Utsjoki kuulee

Muutama päivä on nyt reenailtu pohjoisessa, ja hyvin menee!Näillä kuitenkin mennään.

Maanantaina matkapäivän jälkeen tuli tehtyä kevyttä treeniä. Tiistain pitkä lenkki - tai siis 1,5h juoksu - oli yksi tämän vuoden parhaista. Eikä läheskään vuoden ensimmäinen pitkä treeni, vaikka joku saattaisi niin uskoa! Keskiviikkona täytyi levähtää, ja eilen torstaina juoksin suunnistusvetoja tunturin rinteessä, enimmäkseen alamäkeen. Suhteellisen pikkutarkassa, kivikkoisessa ja paikoin peitteisessäkin rinteessä suunnistus PITI olla edessä, jos halusi pysyä kartalla. Viidestä 5-7min suunnistusvedosta selvitin kolme hyvin, mutta kahdessa putosin kartalta kokonaan. Tänään oli taas vähän vässykkä meininki, mutta huomenna kroppa rullannee jo hyvin, kun lähden valloittamaan Muotkatuntureita. Niitä taitaa vaan olla aika monta, joten en kaikkia yritäkään huiputtaa - ainakaan yhden vaelluksen aikana.

Suunnistusvetojen maastoa rinteen yläosasta

Perustukikohta sijaitsee tällä hetkellä Kaamasmukassa. Karigasniemellä ja Norjankin puolella olen käynyt jo pari kertaa ja se suunnistustreeni tunturin rinteessä järjestyi Utsjoen kylällä. Oikeastaan kylä mikä kylä, Utsjoen kunnassa ollaan kuitenkin.

Tällä hetkellä vaikuttaa siis hyvältä. Jalat ovat terveet ja eka viikko on muodostumassa rasitukseltaan sopivaksi. Poro ja lakka (tai täällä päin hilla) maistuu hyvälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti