keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kaamasmukasta Tievatuvalle

Reenireissu lapissa (tai kaamasmukkalaisten mielestä Saariselkä ei ole enää lappia) huipentuu kolmanteen viikkoon Saariselän Tievatuvalla. Valtava kiitos hierojakaverini Eevalle ja hänen suvulleen (=kaamasmukkalaisille) kahdesta ensimmäisestä viikosta! Treeni sujui mainiosti ja tulihan siinä opittua saamelaista kulttuuriakin jonkin verran. :)

Lauantaina kävin alkupäivästä seuraamassa Ivalon Watercross-tapahtumaa, jossa porukka ajoi kilpaa moottorikelkoilla - vedessä. Öö, että semmosta. Alustavalla viikolla joku oli kelkkaillut maailmanennätyksen (matka) samassa lajissa.

Aika äänekäs video. Tuolla silmukka-radalla yli puolet moottorikelkoista jäi veteen. Kuskit eivät hallinneet mutkaa, kun yrittivät kääntää liian tiukasti.

Sitten tein lajivoimatreenin juoksemalla tunturin huipulle ja takaisin.


Sunnuntai oli pyhäpäivän ominaisuudessaan pyhitetty ... vaellukselle. Käväisin vajaassa kahdeksassa tunnissa kurkistamassa Kevon kanjonin eteläisimpiä jyrkänteitä. Joskus vielä vaellan sen kanjonin läpi. Vaelluksella tuli vastaan aika mukavasti pikkuporoja ja yksi hirvi, mutta ei karhua, vaikka sellaista odottelin. Maanantai olikin kevyt päivä mustikoita kerätessä ja venhettä soudellessa. Maanantaina tuli juostua myös pieni pätkä hiekkapolkua paljain jaloin. Se treenimuoto olisi pitänyt ymmärtää ottaa käyttöön heti ekana päivänä, oli nimittäin sen verran hyvä meininki. Pehmeässä, mutta ei kuitenkaan upottavassa sannassa oli mahtavaa juosta. :) Etelä-Suomessahan vastaavia polkuja ei löydy, ja toisaalta, lasinsirpaleita löytyy joka paikasta.

Saavuin Tievatuvalle eilen tiistaina. Tänne päästyäni kävin suunnistamassa kuntorastit Kiilopäällä. A-rata + 9km juoksu toimii tällä hetkellä minulle pitkänä lenkkinä. Jutustelin Tievan väen kanssa vähäisen, ja tajusin, että täällä on oikeastaan kaikki, mitä urheiluun tarvitsee. Jossain vaiheessa iltaa tuli sellainen JES!-fiilis. Nythän täytyy olla onnellinen! :D

Kaikille siis tiedoksi, että Tievatupa tarjoaa tämän leiriviikon. ISO kiitos! 

Kohta väännetään mäkivetoja!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti