maanantai 20. heinäkuuta 2015

Blogiviikko

Heinäkuun loppu vaikutti vielä viime perjantaina (edellinen blogiteksti) tyhjälle, ja sitä kautta blogiviikon tekeminen tuntui ihan hyvältä idealta, mutta nyt kun olen noudattanut päivän verran ravintokoutsin ohjelmaa (tarkoitus jatkaa vähintään 2 viikkoa), niin huomaan, että kyllä sen ohjelman seuraamisessa vierähtää aikaa ihan mukavasti. Tekemistä riittää koko päivälle, jos ei muuta keksi. Mutta kun nyt tuli luvattua ja se runosuonikin sykkii, niin miksei.

...

Niin nyt sitä tekstiä sitte!

...

Olen tällä hetkellä suunnistaja, joka ei tee juuri yhtään juoksu- tai suunnistusharjoittelua. Sinänsä aika maaliskuusta tähän päivään asti on tuntunut raskaalta, mutta toisaalta olen löytänyt muista lajeista mieluisia treenimuotoja, joilla voin ärsyttää esimerkiksi sydän- ja verenkiertojärjestelmää ihan mukavastikin. Pidemmittä puheitta, seuraavassa tulee TOP 3 parhaat harjoitukset/harjoitusmuodot.

1. No täähän on RHP eli rullahiihto perinteisellä tyylillä, tahtoo sanoa tasatyöntö. Lemppariharjoitus: mitä pidempään, sen parempi. En tiiä, mistä johtuu, mutta kaippa se tasurin "kunnioitus" lähtee siitä, että tykkää hiihdosta ja sitä vaan miettii, että miten noi hiihtäjät jaksaa. Tasuri jos mikä on uber-hyvä tapa ottaa miehestä (tai naisesta) mittaa. Tasatyönnössä, kuin myös ehkä jossain muussa lajissa, ilmentyy loistavasti kestävyysurheilun ydin: tee yksinkertaista, fyysisesti rasittavaa liikettä pitkään ja kovalla tempolla.
Vinkit: Valitse aluksi tasainen reitti. Jos olet aloittelija, muista että alamäki muuttuu takaisin tullessa ylämäeksi, mutta vastatuuli pysyy suurella todennäköisyydellä vastatuulena, ihan sama minne menet.

2. Tokaksi nousee uinti, treeninä tarkemmin vapari-intervallit 2x7-10x50m. Yksi viime kevään parhaista tehoharjoituksista tuli tehtyä suurin piirtein tuohon tyyliin. Ja vaikka luulettekin, niin ei ollut muuten kevään ainoa TehU (tehollinen/tehokas urheilu). Treeni tuntui hyvältä siksi, että se oli silloin ensimmäinen tehoharjoitus pitkään aikaan. Lisäksi tunsin kehittyneeni uinnissa niin paljon, että kehtasin kutsua räpiköintiä harjoitukseksi. Edelleenkin yli 30min polskuttelut tuntuu vastenmielisiltä, koska sitä ei vaan tee niin paljoa, että siihen tottuisi, joten uinnin pilkkominen intervalleihin tekee vesiurheilusta mukavampaa. Hieno laji!
Vinkit: ei ole.

3.  5h vaellus. Ei 4h, koska se on liian lyhyt, tai 6h, koska se on liian pitkä. 5h on sopivan pyöreä luku. Viikon pitkä on helppo suorittaa yhdistelmäharjoituksena esimerkiksi niin, että pyöräilee suunnistusmaastoon, vaeltaa kartan kanssa ja pyöräilee takaisin. 5 tuntia itsepuhelua ja -motivointia on samalla sen verran hyvä psyykkinen harjoitus, että motivaatio lyhyempiin harjoituksiin löytyy lähes varmasti. 
Vinkit: Jos ei tykkää paarmoista tai hyttysistä, kannattaa tilata kaatosade lenkin ajaksi (viideksi tunniksi vaikeaa). Jos ei tykkää hämähäkeistä, vaelluksen voi suorittaa leveällä lenkkipolulla.

Jotta ei menisi ihan mehusteluksi, niin seuraava teksti kertoo allekirjoittaneen TOP 3 ikävimmät harjoitukset/harjoitusmuodot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti