perjantai 24. heinäkuuta 2015

Osta ja hyvity

Hei taas. Tänään vähän toisenlaista asiaa.

En ole (kenties vielä) nettishoppailun suurimpia nimiä, mutta nyt sovittu pienimuotoinen yhteistyö suurella todennäköisyydellä minut sellaiseksi siivittää. Nimittäin, Koistisen Minna (Suomen Ostohyvitys Oy) otti taannoin yhteyttä yhteistyön merkeissä ja päätin tarttua tähän tarjoukseen. Nytpä siis kerron teille, hyvät lukijat, hieman ostohyvitys- palvelusta. Lukekaa tai ka(a)tukaa.

Minnaa lainaten: "Ostohyvitys.fi on voimakkaasti kasvava suomalainen start-up yritys, joka auttaa kuluttajia shoppailemaan edullisemmin netissä." Nimensä mukaisesti Ostohyvitys-fi hyvittää kauttansa tehdyistä nettiostoksista 2-10% bonusta, siis rahaa, kunkin käyttäjän omalle ostohyvitys-tilille. Nuo rahat asiakas voi sitten halutessaan nostaa talteen omalle pankkitilille (miniminosto 15€). Eli yksinkertaisuudessaan, kuten Minna kirjoitti: "Palvelun voi rinnastaa Plussa tai S-ryhmän -korttiin - palvelumme vain toimii netissä ja käyttäjämme saavat bonusta nettiostoksistaan."

Ensiksi ajattelin, että nappikauppaahan tuo on. Otapa nyt se 1€ kotiin siitä 20€ ostoksesta jne. Melko turhaa. Mutta sitten ajattelin, että toisaalta, "niinhän tää maailma toimii" (Niko Kivelä). Bonuksia ja alennuksia on ihan joka paikassa, bensan hintaeroja katsotaan vähintään sentin tarkkuudella, kanta-asiakkuuksia tarjotaan ja otetaan päivä päivältä lisää. Kaikki hyödyt ovat hetkellisesti minimaalisia, kunnes: pitkässä juoksussa hyöty kasvaa, kappas. Mitä enemmän ostoksia sitä enemmän bonuksia (ei siis välttämättä prosentuaalisesti). Esimerkiksi ulkomaanreissun hotellit ym. koko perheelle: vaikkapa 1000€ ostoksesta 5% bonus olisi 50€. Jos ei löydä samaa hotellia minkään alennuskoodin avulla alle 950,10€, niin sitten se kannattaa vissiin ostaa Ostohyvityksen kautta. Eikä se nyt ihan nappikauppaa enää olekaan.

Rehellisesti sanottuna en tiedä löydänkö johonkin paikkaan paremmat hinnat erinäisillä alennuskoodeilla sun muilla, kuin mitä ostohyvitys-palvelusta saisin bonuksia, mutta eipä tästä haittaakaan ole, kukaan ei nimittäin pakota minua ostamaan tuolta yhtään mitään. Mutta ainakin urheilevalle opiskelijalle tämä kuulostaa ihan ookoolta hommalta ja voin hyvillä mielin suositella sitä kaikille muillekin, erityisesti jos ostaa paljon netistä (vaatteet, matkailu yms) ja haluaa sen pienimmänkin edun. Kauppojahan on paljon.

Ja mikäli olen ymmärtänyt oikein, niin tarjousten, alennusten ja bonusten tarkoitus on muuten kasvattaa ostovoimaa (tämän ymmärtämiseen vaaditaan suuri ÄO). Loppujen lopuksi kuluttajan kulutukset ovat kuitenkin kuluttajan itsensä vastuulla (ellei käytössä ole äidin tai iskän luottokortti) ja se kannattaa tässäkin kohtaa pitää mielessä. Että ei nyt ihan kaikkia rahoja saman tien tuhlata, kun joku hyvä bonus osuu silmille.

- Jos 5€ liittymisbonus kiinnostaa, liity tästä linkistä. Jos ei, voit liittyä yrityksen nettisivuilta. Eihän se mitään maksa. En ole muuten toistaiseksi hukkunut roska-/mainospostiin.

Loppuun lyhyt ohjeistus, miten homma toimii, taas Minnaa suorasti lainaten:

"1. Klikkaa palvelun kautta haluamaasi kauppaan. palvelussamme on jo yli 600 verkkokauppaa, joista erityisesti minulle urheilijana hyödyllisimmät ovat Wiggle, ChainReactionCycles, Fitnesstukku, Hotels.com ja Zalando."
2. Tee ostoket normaalisti kussakin verkkokaupassa
3. Ostoksen jälkeen n. 2-10% bonus tulee Ostohyvitys.fi tilillesi (bonuksen suuruus vaihtelee eri verkkokauppojen välillä). Kun saavutat 15€ rajan, voit nostaa rahan pankkitilillesi.
4. Tiedotamme sosiaalisen median kanavissamme sekä viikottaisessa uutiskirjeessämme verkkokauppojen erikoistarjouksista sekä niin sanotuista korotetuista bonuksista."

Sivuilta löytää tarkemmat ohjeet ja faktat. Esimerkiksi sen ostamisen kanssa kannattaa olla tarkka, jotta bonukset oikeasti tulee. Yksinkertaista ja helppoahan tuo muuten on! Myös se, että bonus ei ihan heti kilahda asiakastilille, on ihan hyvä tietää.

Semmosta tänään :) Kuten sanoin, nappikauppaa siihen asti, kunnes ostaa jotain isosti.

Moro!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti