perjantai 17. heinäkuuta 2015

KRV + muut heinäkuun asiat


Kainuun Rastiviikko päättyi viikko sitten. Itsellä homma jäi kesken H21A-sarjassa kolmannen päivän nilkan nyrjäytykseen, mutta kaksi ensimmäistä päivää ja kolmannen alkukin kertoivat, että suorituskyky oli jokseenkin ookoo. Tulokset olivat toki hyviä (sijat 1. ja 2.) mutta A-sarjassa moni vaikutti olevan aika keskenkuntoinen (ei pahalla! :D syksyllä ollaan kaikki kovemmassa iskussa!), joten suoritukset sinänsä lämmittivät mieltä enemmän, kuin sijoitukset.

KRV:n tulossivu sekä helpommin online-tulokset. Ja kuten suunnistusta vähemmän seuraavat huomannette, rastiviikolla oli myös eliittisarja. Siihen sarjaan en kuitenkaan "jostain kumman syystä" tällä kilpailuhistorialla ja sen tuomalla rankisijalla päässyt. Pääsarjoissa H/D21E katsastettiin MM-kisoihin 2. ja 3. päivänä. Ne kisat tuli myös telkusta ja on katsottavissa uudestaan Yle Areenasta.

KRV:n maasto oli tasainen ja vaati erityisesti suunnassakulun taitamista. Toisaalta jos osasi haistella suon reunat ja laakeat rinnemuodot oikein, niin pystyi selvittämään ratamestarin antamat tehtävät melko hyvällä tahdilla myös kartan avulla. Alla allekirjoittaneen kolme parasta ja kolme heikointa rastiväliä. Eli TOP kolmet.

TOP 3 parhaat rastivälit:

1. päivä, väli 15-16

Kisa oli sujunut tähän mennessä hyvin. Katselin, että tämä väli on loppupuolella selkeästi se haastavin, sillä loiva alamäki antaisi kyllä jaloille vauhtia, mutta samalla viistosti rinteessä kulkeminen vaikeuttaisi suunnistusta. Päätin ottaa tämän tarkasti, pidin suunnan, lueskelin paljon eri kohteita (notko, kumpare, avonainen linja, avosuo, heikko oja + pistekumpare, muurahaispesä ja apukäyrämuoto) ja juoksin aika suoraan lipulle. 2.47 oli välin pohjat sekunnin erolla Hasun Topiin, mutta kolmas olikin jo yli 15 sekunnin päässä.2. päivä, väli 9-10

Edeltävä noin 7h liikuntaa sisältänyt välipäivä ei ollut ihan se paras lepopäiväksi ja jalat olivat jo lähdössä melko tyhjän tuntuiset. Reissun aikana sai taistella aika lailla, jotta vauhti pysyisi edes jonkunlaisena ja karttaa tulisi luettua. Radan keskivaiheilla sijaitsevalle 9. rastille tuli tehtyä 30sek virhe. Sain homman kuitenkin pidemmän välin alussa hyvin kasaan. Rastia lähestyessä pidin suunnan ja tason jokseenkin hanskassa, näin oikealla olevat jyrkänteet ja kaarsin lipulle. Rastinotossa toki tuli 5sek kauneusvirhe, mikä viimeistään poistaa tämän välin niiden täydellisten joukosta, mutta tosi tyytyväinen olen tuohon kuitenkin! Pohjat ajalla 5.07, Topi oli taas toisena 15sek perässä, välin kolmas +20sek. Päivän kisan muut TOP 4-miehet hävisivät noin puoli minuuttia.
adfidsvlsnvlkmsv

3. päivä, väli 3-4

Kolmas päivä oli keskimatkan kisa, jossa luonnollisesti tarvittiin hieman tiukempaa otetta kartasta, kuin ensimmäisten päivien wannabe-pitkillä matkoilla. Vauhti oli kovempi ja tein rastivälille 2-3 15sek virheen heikon lähtösuunnan alustamana. Homma otettiin kuitenkin taas nätisti haltuun, ja tein seuraavalle välille jaetun pohja-ajan Anttosen Antin kanssa. AA oli muuten juoksemillaan päivillä selkeästi vauhdikkain tossun liikuttaja, mikä muistutti itseä siitä, että ollaan muuten H21A:ssa. Eliitissä on sitten 60 kovempaa ukkoa. Sitten SM:iin loput suomalaiset messiin, niin sadan sakkiin saa jo juosta. Teoriassa (tai periaatteessa, en tiedä kumpi sopisi paremmin).TOP 3 heikot rastivälit:

1. päivä, väli 5-6

Ihan puhdas suuntavirhe. Tulkitsin olevani hieman lähempänä oikealla puolella olevaa linjaa ja avosuota. Ja kun hyvällä mielikuvituksella pystyin löytämään yhden käyrän rinteestä riittävän samannäköisen kumpareen, kuin mitä viivan alla on, niin hälytyskellot eivät soineet. Suolta pois päästyäni uskoin olevani optimireitin (kutsuttakoon rastiväliviivaksi) vasemmalla puolella. Melko avoimessa metsässä taktiikkana oli ajaa näköetäisyydelle linjasta ja kääntyä sen suuntaisesti oikealle. Parin kumpareen jälkeen oma rasti löytyikin. Tappiota nopeimmalle tuli kuitenkin 53sek eli kokonaisuudessaan noin 45sek sekoilu.2. päivä, väli 4-5

Vähän isomman puoleinen suuntavirhe! Kuten aiemmin tuli todettua, tässä kisassa sai alusta asti tehdä tiukasti töitä vauhdin ja kartanluvun suhteen. Nelosrastille oli vähän raskaampaa pätkää ja ylämäkeä, minkä vuoksi sitten aivot kai olivat vähän pihalla. Suunnitelmana oli vetää aika viivaa pitkin suunnalla tielle asti, mikä oli virhe. Ainakin allekirjoittaneen suuntataidot tai keskittymiskyky pelkästään kompassiin näyttää olevan sen verran heikolla tasolla, että siihen rinnalle pitäisi ottaa aina jotain maastonkohteita, joista tarkistaa suuntaa aika ajoin. Loppuhan tuli mallikkaasti, mutta naulasin lipun 1min17sek pohja-aikaa hitaamman rastivälin jälkeen. Silti, tässä tapauksessa puhuttaneen "vain" noin 45-50sek suuntavirheestä. Hietalan Perttu vetäny aika ylivoimaiset pohjat.

2. päivä, väli 13-14

Vajaan tunnin kisasta oli juostu melkein 50min ja jalat olivat ilmoittaneet tyhjyydestään ja kyvyttömyydestään tehdä työtä jo noin 10 minuuttia takaperin. Eteen tulee näennäisen helppo ja lyhyt väli. Suunta, kivi + kuvioraja, mäen päälle muurahaispesälle. Noh, suuntahan näytti menevän vielä sentään vain kohtuullisesti vinoon, mutta vasta ensimmäisen kuviorajan jälkeen tajuan, että se kuvioraja muuten meni siinä. Nopeasti katson taakse päin ja yritän löytää mahdollista rastia, josko olisin mennyt jo ohi (vaikka ylämäkeä on vielä jäljellä?). Näen rastin, eikä sammaloitunutta kiveä pysty erottamaan muurahaispesästä (ai eikö?) ja käyn varmistamassa rastikoodin. Ei täsmää, eteenpäin. Hölömö. Hävisin nopeimmalle 37sek. Mitenkään en saa tuohon virheeseen kulumaan puolta minuuttia, ehkä max 25sek. Jalat oli tyhjät.


Etukäteen viikko oli hyvää treeniä ja kuulostelua, josko kone tykkäisi vauhdista. Eka välipäivä menikin liikkuessa. Kun 2. kisapäivän jälkeen vaikutti siltä, että taistelen viikon kokonaisvoitosta ja vain Eeli on siinä taistelussa mukana, niin päätin jättää toisen välipäivänä liikkumiset vähän vähemmälle ja palautella kisaa varten. Kisailut loppuivatkin sitten jo seuraavana päivänä, kun jouduin keskeyttämään nyrjähtäneen nilkan takia. Pyöräytin sen kesäkuussa kauden ekassa kisassa ja nyt sitten uudemman kerran. Yllättävän hyvin on palautunut, mutta nyt taidan teipata sitä metsäreissuille koko loppusyksyn.

Tällä viikolla olen käynyt laboratoriossa erinäisissä testeissä ja ravitsemusterapeutilla. Ensi viikolla jatkuu taas treenit vähän isommin. Heinäkuun loppu vaikuttaa muuten aika tyhjälle, joten voisi blogiakin päivittää useamman kerran! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti