lauantai 12. joulukuuta 2009

Kohti huippua, osa 4

Edustusryhmällä oli tänään treenipäivä pääkaupunkiseudulla, jossa olin luonnollisesti itsekin mukana. Aamupäivällä oli siis Aktia Cup ja iltapäivällä ravintoluennon jälkeen yösuunnistusta yhteislähdöllä.

Vuoden päästä kovassa kunnossa

Oma aika Cupin kympillä oli 38.52, millä sijoituin kirkkaasti viidenneksi ja samalla myös viimeiseksi omassa sarjassa. Enhän mä mikään juoksija ole, ja 48sek parannus kuukaudessa se tässä tärkeintä onkin. Jos parannan 10km aikaa joka kuukausi noin 50sekuntia, olen matemaattisen laskuteorian mukaan ensi vuonna varsin kovassa kunnossa. Silloin kulkee!

Mäkinen Tapani - hoikka ja lihaksikas

Lyhyet kokeet sen sitten osoittivat. Olen juuri tuollainen, kun yllä oleva otsikko kertoo. Oon samis esimerkiksi Kalen kanssa (IhQua!), joka veti veljensä kanssa aikasta kovan ajan testijuoksussa. Meikässäkin potentiaalia!? No on! Rasvaprosentti on muuten alle kymmenen, jos joku haluaa vertailla. Testit suoritettiin Herbalife:n tuotteista kertovan luennon jälkeen. Saatiin vähän maistiaisia, ja nyt on pieni kassillinen terveellisiä urheilutuotteita. Pääkin on taas täytetty tiedolla siitä, miten pitää syödä jne. Asiallinen luento, vaikka ennakkoluulot olivat hieman siten, miten nyt olivatkaan. Laihduttaa ei siis vielä tarvitse. Nyt hoidetaan ruokailut silleen, että palautuu hyvin ja jaksaa reenata.

Kohti huippua

Luennon jälkeen oli juu sitten yösuunnistusta. Pääsin tällä kertaa jo vähän sinuiksi Kuusijärven kartan kanssa. Samalla alueella järjestettiin siis AM-yö, jossa tuli kauden pahimmat pummit. Yhteislähdöllä mentiin, ja ampaisin heti lähdöstä Kalen peesiin. Ennen ykköstä vedinkin jo sitten yksin rastille, ja sama rumba jatkui oikeastaan koko ajan. Siis se, että tein omaa työtä. Kyllähän siellä veli oli pari kertaa näköpiirissä, ja Assun tai Kalen selkä näkyi vilaukselta, mutta ei niistä hyötyä ollut. Veivät vaan väärään suuntaan, jos seurasin. Lopulta pääsin kolmanneksi häviten parisen minuuttia voittajalle - ilmeisesti oli Kale, joka hoiti homman kotiin. Assu ehti edelle varmaankin sen takia, ettei ollut käynyt kiskaisemassa kymppiä päivällä :)

Ensi viikonloppuna junnuleiri Käpiksellä. Loistavaa settiä tulossa. Pakkastakin on luvattu ihan kohtuullisesti, joten eiköhän siellä saada ihan kunnon rokki päälle. Kehitys jatkuu ylöspäin. Tästä on hyvä jatkaa. Ja eväätkin on vaikka mihin!

2 kommenttia:

  1. RESPECT!!! Joo-o, ensi vuonna sitten 10km 28.52min.

    VastaaPoista
  2. Heh, toki. Voi tietenkin olla, että lineaarisella käyrällä toimiva 50 sekunnin kehittyminen per kuukausi loppuu jo reilun neljän viikon päästä, kun seuraavan kerran juoksen. Tai sitten se jatkuu sinne alle 29 minuuttiin. Ken tietää. Ihmiset ovat erilaisia:)

    VastaaPoista