torstai 21. tammikuuta 2010

Tulipas taas otsikko

Mitäpä sitä muuta kertomaan. Urheilu on se, mistä haluan täällä kirjoittaa, ja urheilun osalta kilpailut ovat ne, jotka innoittavat kirjoittamaan. Nyt kilpailuja ei ole muualla kuin ulkomailla - siis kesäsuunnistuksessa - minkä takia raportointi blogiin on saattanut jäädä vähälle. Talvella kaikki vaipuvat enemmän tai vähemmän uneen - myös suunnistusblogien kirjoittajat. Ellei sitten vieraile jossain Dullstroomissa, josta riittää kerrottavaa vaikka lapsenlapsenlapsillekin.

Olihan tuossa viime viikonloppuna liiton Valmentajakoulutus (taso 2) Vierumäellä. Kyllä se oli jotain niin hienoa ihan vaan keskustella itseään kiinnostavista asioista. Harjoitusdemot olivat itselleni myös erittäin antoisia, ja ehkä oman oppimistapani kannalta parempia. Kyllä mää silti siis opin, vaikka vaan puhuttaisiinkin.
Viikonlopun jälkeen tunsin, että pystyn yhä enemmän ajattelemaan asioita positiiviselta kannalta, ja luomaan itselleni hyvää fiilistä esimerkiksi harjoitteluun ihan vain näkökulman vaihtamisella. Elämän ei tarvitse olla haastellista ja vaikeaa, kun siitä voi tehdä haastellista ja helppoa. Mitenkäs sen nyt paremmin kuvailisi?

Kauden päätähtäimet niin urheilu- kuin myös siviilielämässä lähenevät. Siitä taisin kirjoittaa tämän kuun alussakin, mutta toistaminen on kivaa - ellei kyseessä ole äidinkielen aine. YO-kirjoitukset ovat jo kotipihalla. Itselläni ovat ohjelmassa Matematiikka (lyhyt), Ruotsi (keskipitkä), Englanti (pitkä), Terveystieto sekä Äidinkieli. Kirjoituksiin pitää panostaa, sillä kaikki pisteet aion kyllä ottaa Jyväskylän Yliopiston pääsykokeita varten. Pyrin sinne liikuntatieteellisen puolelle. Siellä jatkan toivottavasti elämää intin jälkeen.

Suunnistuksen puolesta alkukauden on oltava onnistunut Urheilukouluun pyrkimiseni takia. Tärkeimmät kisat ovat toukokuun Sm-sprintti ja kesäkuun nuorten MM-katsastuskisat sekä Jukolan viesti. Ruotsalaisten Jukolan viesti eli 10mila on Vappuna, ja siinä tehty suoritus kertoo juoksukunnon metsässä, jos sitä en ole aikaisemmin päässyt kunnolla tarkastamaan. Viestissä on aina tietynlainen extravauhti päällä. Haluan kaiken lisäksi juosta aloituksen, jossa vauhti on yleensä luvattoman kovaa.

Tietynlainen sparraus Jukolaa varten on ollut päällä koko kauden ajan. Sehän se on tärkein kisa seuran kannalta. Valmentajakoulutuksesta saimme Matin (valkku) kanssa molemmat erinomaisia AHAA-elämyksiä, joidenka myötä harjoittelun laatu ja jaksotus sen kuin vain paranevat. Noin 5 viikon päästä on tavoitteena olla liikkuvuuden osalta loistavassa kondiksessa. Sen jälkeen alkaa maltillinen tykitys kohti kansallista kärkeä ja suunnitelmien mukaan kesällä se on jatkunut kansainvälisen kärjen hätyyttelyyn - niin henkilökohtaisissa kisoissa kuin myös viesteissä.

Ulkona on kylmä. Onneksi nyt on lepoviikko, jolloin venyttely ja huoltaminen ovat tärkeässä asemassa. Ei tartte tonne ulos niitä mennä tekemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti