sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Kohti huippua, osa 5 (%)

Leirikuvia löytyy täältä. Huomatkaa gallerian viimeinen kuva, jossa kokonaiskilpailun kärkikolmikko saapumassa kuvaajan kohdalla olevaan kartanvaihtoon: Minä, takanani Föhr ja Sape harmaassa aluspaidassaan. Taustalla vielä perhoslenkkien keskusrasti, jossa riittää vilinää.

Hieno leiri oli. Porukan yhteishenki on Mäntsälässä niin mahtava! Tarpeeksi pieni seura, että kaikki tuntee kaikki jne. En siis väitä, että henki olisi huonompaa jossain muussa, esimerkiksi isommassa seurassa. Mun mielestä MU:n suunnistusporukan koko on kuitenkin just kompakti. No, onhan se yhteisö, jossa olen itse elämäni tähän asti harjoitellut ja kilpaillut. Että kaiketi pieni extra-positiivisuus omaa toimintaa kohtaan on sallittua.

Leiri alkoi pitkillä intervalleilla. Meikäläinen oli sitten niin viksu poika, että juoksin pohkeet kipeiksi viikonlopun ensimmäisessä harjoituksessa - päkiäjuoksua pitää harjootella. Muuten treeni sujui siis kyllä loistavasti, ja se oli pitkään aikaan parhaimmalta tuntuva tehoharjoite - vauhteihin nähden. Eihän ne jalatkaan tulleet kipeiksi kun vasta lopussa. Sorsat on kyllä jo nimensäkin puolesta eläimiä, mutta kun vielä heittävät siinä 3.30 vauhdissa läppää... Sitten Herbalife-luento vielä illalla ja sen yhteydessä testit sekä muonajaot. Oma rasvaprosentti oli 5 kuten myös monella muullakin alle 10. Nestetasapaino erinomainen, että kokonaisuudessaan ravintopuolella näyttää hyvältä.

Lauantaina sitten päästiin irti ladulla. Oli leirikisa osa 1:n vuoro. Yhteislähtö 10km hiihtoon (perinteinen) ei tuntunut auttavan juuri yhtään, kun kovimmat pääsivät karkuun jo ensimmäisillä sadoilla metreillä. Olihan siinä hiihtämistä, mutta tämän viikonlopun aikana innostuin kyllä pertsasta. Vielä kun omat monot ja sukset hommais... Iltapäivällä Antti piti harjoittelusta luennon, jonka jälkeen tehtiin juoksukuntopiiri. Tunsin osaavani jotain, mutta tunsin myös selviä puutteita joillain osa-alueilla.

Illalla oli sitten leirikisa nro kakkosen vuoro. Aamupäivällä vedetty hiihto ei vaikuttanut iltana mitenkään, koska mukaan tulivat VeVe:n porukat. Ensin oli sisäsuunnistusta. Sitten lähdettiin jotenkin järjestetyllä takaa-ajolla ilman lamppuja mustavalkoisella kartalla opiston alueelle suunnistamaan. Vielä lopuksi oli sprinttisuunnistus hallissa - sekin takaa-ajolla. Oma homma toimi kohtuullisesti koko rumban aikana, ja itse asiassa johdin finaalin kartanvaihdossa koko porukkaa. Mukana kisassa oli MM 2. Lopulta TF vei voiton ja edelleni ehti vielä Sape, jota selvästi harmittaa muutaman sekunnin tappio Terolle. Olin ja olen tyytyväinen itseeni, sillä VeVe:stä oli muitakin miesunnistajia mukana - puhumattakaan tietysti oman seuran jäsenistä, jotka eivät tainneet olla virkeimmillään enää viimeisessä puristuksessa.

Tänään mentiin hiihtämään pitkää lenkkiä. Itse kuljin Assun, Antin ja Laten kanssa - loppu Antin kanssa - about 2.30 pertsaa. Ja leiri oli sitten lounaan jälkeen siinä.

Kuvia tullee jossain vaiheessa. Taitaa löytyä todiste siitä, että todellakin johdin kartanvaihdossa kilpailua Tero ja Sape takanani - muut "kaukana" perässä. (Tähän väliin on sanottava, että Föhr ei todellakaan mennyt itselleen edes kovaa vauhtia, mutta tällaiselle vielä kasvavalle kilpailu staran kanssa on kivaa ja motivaatiota kasvattavaa)

Mikäs tässä... Jatketaan kropan ärsyttämistä parempaan malliin, ja tehdään tavoitteista totta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti