sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Itseluottamusta ny!

Tuli tehtyä tänään suunnittelematon kova reeni, jonka vedin vielä nopeasti suunniteltuun tahtiin verrattuna liian kovaa.

Eipä siinä, nimittäin KYLLÄ KULKI HYVIN! Pyramidi-intervallit, lyhyin matkoin. Elikkä siis pitkästi sanottuna 100m-200m-300m-400m-500m-400m-300m-200m-100m ja pitkin palautuksin muutes. Ainii, vauhti oli hitaimmillaan 500m:n vedossa ja nopeimmillaan satasissa, joka tapauksessa aina yli 90% maksimista. Fiilis oli vaan aivan huikee, kun pääsi tykittää radalla. Tunne oli paras viimeisessä vedossa eli sadalla metrillä. Hätäisesti kelloa katsoneena sanoisin että menin sen satasen niinkin kovaa kuin 14-15 sekuntiin. Päättäkää nyt sitten, onko se lujaa...ei minusta.
Joo, eli reeni meni hyvin. Tekniikka ok, mutta aprannettavaa löytyy. Itse asiassa sain vastauksia ja neuvoja pitkän aikaa vaivanneisiin kysymyksiin. Miksen ollut selvittänyt niitä aiemmin, en tiedä.. mutta näin sitä oppii yleisurheilemalla. Alanin iskä osaa!

Ennen 10milaa on vielä kaksi kovaa treeniä. Muuten oikeastaan palauttelua, ylläpitävää ja herkistelyä. Siis kaikkea mahdollista :). Tiistaina eli ylihuomenna on lyhyt juoksumatka tiedossa katuviestin muodossa. Alle kilsa pitäs rypistää ja aikasta vikkelään muuten.

Keskiviikkona sitten Yökuppiin taas kilpailemaan. Reilu 5km yösuunnistusta yksin - toivottavasti. Kärkipaikkaa ei tullut kokonaispisteissä, mutta ehkä se on vielä liian aikaista. Olen kuitenkin "tukevasti" kolmantena.

Tossa Laten kanssa tuskailtiin tänään suunnistajien virheitä Finspringillä. kauheita kämmejä, ei ollenkaan tasaista menoa. Kunto on porukalla kadoksissa, lippu ei löydy, mikä on?? Noh, helppohan se on aina sanoa täältä ruudun takaa, se on fakta, eikä siitä miksikään muutu. Tiettyjä suunnistusta vaikeuttavia tekijöitä saattoi tietysti olla, esim. 1:15 000 kartta ja 2,5m käyräväli, kauden alku yms...

Sitä vaan mietin, että onkohan muilla ollenkaan itseluottamusta. Niinku tehdä hyvää suoritusta. Kyllähän se menee, että voittaa sarjan 3min virheillä, mutta joku päivä se ei tule riittämään. Siitä voisin olla melko varma. Sitten kun pitäisi tehdä maksimaalisen hyvä suoritus, niin pokka ei kestä.

Totta kai lataan tähän nyt sellaisen kommentin, että itselläni on melkoisen hyvät hermot. Ainakin tällä hetkellä tuntuu olevan. Treenaaminen maistuu, Silja-rastien hyvän suorituksen jälkeen suunnistus tuntuu itsestään selvältä asialta, eikä virheitä tarvitse sen kummemmin miettiä. Jatkakaamme tästä viikolle 17 ja Yökupin kautta 10milaan. Nyt leffailtaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti