tiistai 6. huhtikuuta 2010

Pääsiäisleiri

Vietettiin tänä vuonna Ruotsin Ronneby:ssä

Reissuhan oli mainio. Ylläpito oli aivan loistavaa ja maastotkin sitä kämpän viereistä lukuunottamatta hienoja. Olihan se metsä siinä lähelläkin vaihtelevaa ja näenkin nyt ensisijaisen tärkeänä, että pääsimme suunnistamaan kuivalle maalle ja uusille kartoille.

Paras treeni oli mielestäni kiistatta ensimmäinen harjoitus, jonka siis teimme matkan varrella. Rata oli keskimatkallinen 4.kutonen... Aikaa vietin metsässä melko puhtaalla suorituksella alle 35min. Keli oli upea; ei ollut kylmä, aurinko paistoi ym.. Vielä kun lisätään maaston lumettomuus, niin johan siinä nousi fiilikset korkealle. Paikoin oli pitelemistä jaloissa, etteivät karkaisi suunnistuksen edelle.

Ensimmäisessä 18 rastin treenissä tein muistaakseni 3 selvää virhettä. Tässä asiassa hienointa on se, että virheet ovat melko pieniä. Viime vuosina virheeni kisoissa ovat olleet tavallisesti 1-5min suuria. Jokainen kyseisessä harjoituksessa tekemäni virhe pysyi alle 45sek kokoisena!! Tässä seuraavassa ne kaikki läpikäytynä.

3-4

Sain edellä lähteneen Sepon kiinni juuri 3. rastilla. Hyvä lähtösuunta, kumpare, avoimen alueen reunasta polkuja hyväskikäyttäen keltaiselle nenälle. Sitten ajatus taisi keskeytyä vierellä suunnistamisen Sepon tekemisiin, ja mäenpäällisen hahmottaminen jäi tyystin tekemättä. Kartan mukaan selkeitä kumpareita ei erottanut, ainakaan nopeasti, ja pienen poukkoilun jälkeen paikansin itseni yksinäiseltä kumpareelta. Siitä rastille, jonne Juhokin oli juuri saapumassa. Virheen syy: toinen suunnistaja ja koko: 40sek.


4-5

Juho sai siis kiinni nelosella (olin mennyt jo ohi 2:lla ja Juho otti nyt virheen takia kiinni, eli erot olivat pieniä ja ajatus muista suunnistajista pysyi koko ajan). Seppokin oli vielä tuntumassa. Lähdin hyvään suuntaan, mutta avoin nenä-muodostelma vietti oikealle, enkä huomannut lähteä korjaamaan suuntaa. Lopulta näin kääntöpaikan ja ymmärsin virheen. Otin homman haltuun ja kuljin jyrkänteen kautta rastille. Virheen syy: toinen suunnistaja, samaistusvirhe ja koko: 30sek.


9-10

Tällä välillä tarjottiin selvää väylää, jota pitkin kulkea. Mäkiä vasemmalla ja oikealla. Toteutus tuntui yksinkertaiselta. Lähtösuunta kondikseen ison jyrkänteen avulla, ja oikealla oleva mäki ... pysyköön sillä puolella. Seuraava oikealle puolelle tuleva mäki jäi hieman kaukaiseksi ja nojasin liikaa vasemman puolen kumpareen jyrkänteisiin. Nousin rastimäelle väärästä kohdasta, mutta tajusin heti tilanteen ja korjasin rastille harjannetta pitkin. Virheen syy: tjaa, olisinkohan samaistanut pienen kumapreen siihen oikealla puolella olevaan mäkeen, eli samaistusvirhe ja koko: 25sek.

Koko radan voi katsastaa täältä. Reitti Juhon gepsistä...

Kuten sanottua, ensimmäinen harjoitus onnistui erinomaisesti. Juuri ne painopisteet, (pelkistäminen, olennaisen hahmottaminen, maaston havainnointi) joihin pyrin kiinnittämään huomioni, olivat varsin hyvällä mallilla. Näin kisakauden avauksen lähestyessä pitäisi ymmärtää omat vahvuudet ja onnistumiset ja hyväksikäyttää niitä harjoittelussa. Niin olen suurin piirtein suunnistusajattelun suhteen tehnytkin, mutta en laittele onnistuneita rastivälejä tänne esille. A) niitä on nykyään paljon (mikä on erittäin hyvä asia) B) eipä tule mieleen mitään erityistä väliä, jonka haluaisin purkaa näppäimistön avulla.

Loppuleiri ei ollut suunnistuksellisesti niin antoisa, kuin ensimmäinen harjoitus antoi ymmärtää. Oma suunnistusajattelukin pätki, mutta sain homman 1. treenin tasolle sitten taas viimeisessä eli kuudennessa harjoituksessa.

Lisää leirin matskua löytyy sitten täältä eli RaVa:n kertomuksista.

Nyt on muuten Eppua latailtua Nokialta puolisen sataa biisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti