perjantai 16. huhtikuuta 2010

Taitoa peliin

Justiinsa menossa sponsorimerkkien ompelu suunnistuspaitoihin. Yksi ohi, toinen jäljellä. Kohta aloitan liivin kanssa näpertämisen. Taitolaji? Todellakin!

Suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja vaihtuu ensi kaudelle. Salmi vetää hommaa vielä vielä tämän vuoden. SNet:ssä on jo heti spekuloitu, että loppuukohan se juoksuvoiman painotus nyt, kun Salmi lähtee. Mitä muuta jännää tapahtuukaan jne.. Omalta osaltani voin kyllä sanoa, että muutaman vuoden ajan keskustelu juoksuvoiman tärkeydestä, jota juuri Salmi päävalmentajana on kuuluttanut, on saanut minun pääni kallistumaan siihen, että voihan viehe, mun pitää opetella juoksemaan kovaa ja pitkään. No joo. Tuloksia on tullut, olivat ne sitten hyviä tai huonoja, mutta nykyään kiinnitän entistä enemmän huomiotani juuri juoksuvauhtiin ja -nopeuteen. Kisoissa on tärkeää tunnustella, millä mallilla fyysinen suorituskyky on ym.

Varaslähtö omaan kilpailukauteeni otettiin keskiviikkona, jolloin Yökuppi hyrähti käyntiin. Olipas kulku hyvä! Virhettä tuli 4,2km sprinttiradalla (lyhyt matka, nopea maasto) yli 3 minuuttia, mikä ei anna juurikaan aihetta iloon. Erittäin tyytyväinen olen kuitenkin siihen, että kepitin sekä Migulsin (valittiin muuten Huippuliigaan lauantaiksi) että Anatolin. Aijai, oli kuulkaa hyvä fiilis! Voittaja Jape käytti aikaa hieman alle 26min, minä taas vähän päälle 28min. Assukin näyttää vielä pärjäävän ja kiilasi kakkoseksi :) Itse jäin neljänneksi, kun Lindbergin Aapo rynnisti kolmanneksi. Juoksu oli siis erinomaista, enkä nyt olen kovin huolissani vielä suunnistuksestakaan. Olin kuitenkin melko lähellä jo pysähtymistä, kun virhesekunnit alkoivat tikittää. Ajattelen ja alan tunnistaa virheitäni!

Huomenna varsinainen kilpailukausi käynnistyy. Sarja on H21A2 ja matka jotain reilu 6,5km. Suunnistusvirheet jätetään pois ja onnistunut suoritus on taattu. Sen verran heikko juoksuvauhtini vielä nimittäin on, että suunnistuksen puolella ei parane antaa yhtään siimaa muille. Käytän seuraavalla kilpailukaudella varmaan kolmea erilaista analyysilomaketta/-tilastoa, joilla analysoidaan suunnistustekniikkaa ja -taitoa. Saa nähdä, mitkä niistä vakiintuvat, ja mitkä tuntuvat hyviltä, mutta ainakin rupean käyttämään kaikkia...

Homma hanskaan ja hanska mukaan. Let's go!

2 kommenttia:

  1. Hyvin meni
    -taisit unohtaa ne virheet
    Tulihan Jukola1 paikka

    VastaaPoista
  2. Joo. Mun puolesta suuremman puoleiset virheet saavat jäädä tulevaisuudessakin pois :) Hyvin meni. Luonnollisesti alkukauden lievä kankeus oli läsnä, mutta suunnistus tuntui helpolta. Jukolaykkönen ei ole toistaiseksi varma. Vielä kaksi seuran katsastuskisaa nimittäin jäljellä (Prisma-rastit ja Uudenmaan rastipäivien 2. kilpailu). Tietysti uskon siihen 1. joukkueen paikkaan... sen olen päättänyt ansaita.

    VastaaPoista