torstai 30. syyskuuta 2010

Sm-yö

Tulevana viikonloppuna on edessä kauden viimeinen Sm-kilpailu, Sm-yö.

Yösuunnistus on kyllä ihan parasta mitä voi maailmassa olla! Vielä kun saataisiin kunnon myrsky ja jäätävä sade kisayöksi.. siinä olis olosuhteet! :)

Meiän sarjalla on matkana 9,4, mikä tietysti kuulostaa ihan kunnioitettavalta. Maasto on tiettävästi kuitenkin sen verran nopeaa, että ajallisesti kärki ei viivy kovin paljon tuntia pidempään. On siellä silti tulossa aika reipas lenkki. Ihan heittämällä tuollaiseen kisaan ei lähdetä, vaan energiatasot ja fyysinen valmistautuminen täytyy olla kunnossa. Kyllä se sippaaminen voi pimeälläkin tapahtua, vaikka henkilökohtaisesti yöllä kulkee AINA.

Am-yön voittajana lähden kisaan luonnollisesti hyvällä itseluottamuksella. Vihdoinkin, voisi sanoa, tiedän osaavani homman. Vaikka yökilpailussakin täytyy pitää vauhti lujana, niin väitän, että vähiten virheitä tehnyt voittaa viikonloppuna. Onhan se jo lähes normaalisti niin (että virheittä voittaa), kun taso on tämän ikäisissä huipulla jo melko kova. Mutta kuitenkin. En voi tosin radan suunnistuksellisuutta laskea muulla tavoin vahvuudeksi, kuin että armottomat juoksupätkät olisivat itselleni tappiolliset. Ehkä se on ihan henkistä, kun pitää kuitenkin suunnistuksesta eikä maastojuoksusta..

Pistetään tähän puhdas ja ehkä jonkun mielestä myös yllätyksiä sisältävä arvaus miesten pääsarjasta TOP-10:n osalta. Siellähän on pääsarjalla myös karsinta, joten itse A-finaaliin pääsykään ei ole varmaa.

1. Bäckman (yksinkertaisesti paras)
2. Nurmonen (on julkisten kommenttiensa perusteella kunnossa, viestin loppukiri oli niin jäätävän näköinen, että kylmät väreet vain nousivat..siinä oli tekemisen meininkiä)
3. Koistinen (nuoremmat vievät tänä vuonna kaikki mitalit, valmennusjohto saa vihdoin "toivomansa" tulokset)
4. Muukkonen
5. Leskinen Aa (Uudenmaan mestari on myös Sm:ssä Uudenmaan paras)
6. Liukkonen O
7. Parjanne
8. Saarinen (pääsee käsittääkseni leipälajiinsa, osaa homman)
9. Sorsa P (uskon onnistumiseen 100%:sti)
10. Portin (nuori voima jyllää)

Näinpä näin. Vaikka kisa päättää vasta Sm-kilpailut tältä vuodelta, se päättää samalla myös ylimenokauteni. Maanantaina täytyy olla Hennalassa suorittamassa velvollisuuksia ja samaisena päivänä alkaa myös uusi harjoituskausi. Varovaisesti sanon, että vaikuttaa siltä, että pääsen heti ensimmäisenä viikonloppuna 25mannaan. Siellä tiedossa aloitus. Että semmosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti