keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Week end(s)

Se lähestyy... Kaikki ovat sitä hehkuttaneet. Kaikki ovat sitä odottaneet. Kauden päätavoite, ainakin joillekin, itselleni myös, nimittäin Sm-keskimatka.

Juttuhan on niin, että en kauheasti kyseistä asiaa viitsi hehkuttaa. Muuten kaikki sanomani pyörii metsässä päässäni, ja karsinnan suoritus johtaa B-finaliin, joka on kyllä ainakin miesten pääsarjassa A-finaalia suositumpi. Mistä lie johtuu.

Kyseessä on kisa, joka on fyysisesti mutta etenkin henkisesti rankka koettelemus, joka ei häviä rasittavuudeltaan edes jääkiekon MM-kisojen alkusarjan Suomi-Tanska -ottelulle. Raakuuden totesin jo kylläkin edellisessä jutussa, kun kävin itse testailemassa, miltä tuntuu pummata hirvikärpästen peittämässä metsässä, kun jo yksi tiukka kisarupeama on - samaisena päivänä suoritettuna - takana.

Kisapäivän ohjelma on jo karkeasti suunniteltu.

Sm-keskimatka 19.9.

5:10-5:30 Herätys
5:35 Aamupala
6:00 Autolla kohti Savonlinnaa

Zz...

8:00 Herätys jatkuu...
8:30 Kilpailukeskuksessa
8:31 Seurateltta pystyyn
8:32 Hengailua
8:34 Varusteiden vaihto
8:45 Lähtökynnykselle
9:09 Lähtökynnyksen yli
9:25 Verkkailun aloittaminen
9:44 Startti
10:03 Maalissa
10:04 Verkalle
10:20 Ruokaa ja hiilareita
10:25 Pesulle

Luen uusinta Juoksijaa, en missään nimessä kuuntele musiikkia, rentoudun.

14.15 Lähtökynnykselle uudestaan
14.34 Lähtökynnyksen yli
14:50 Banaani
15.35 Startti
16:04 Maalissa
16:05 Verkalle
16:25 Paljon ruokaa ja hiilareita
16:30 Pesulle

Palkintojenjako sarjoittain heti tulosten selvittyä...

18:00-> Analysointia ->23:00

Se siitä, tämä on lauantain kisaan liittyvä ohjelma. Jotain saattaa tapahtua välissä, mutta ei se vaikuta äsken mainittuihin tapahtumiin tai kisasuorituksiin millään tavalla. Ja aikoja noudatan kuten aina, ne ovat viitteellisiä.

Olen huippukunnossa. Eilinen käyrätreeni sen osoitti:

Kulku oli taivaallista parempaa, eli tavallisuudesta poikkeavaa. Ensimmäinen väli oli töksähtelevää, karttaan totuttelemista, mutta toisella välillä sainkin jo hommasta kiinni ja vetäisin vähintään 4 minuutin pummin. Kadotin itseni, en saanut itseäni mistään kiinni, ja sattuman kautta löysin rastimäen. Homma pysyi hanskassa sen jälkeen noin puolitoista rastiväliä, jonka jälkeen hairahduin juoksemaan rastiväliä 3-4 lähes poikittaissuuntaan. Ei siitä tullut kuin vain noin pariminuuttinen koukkaisu. Sitten aika bueno väli, haluaisin tietää väliaikani kohta mainitsemaani henkilöön verrattuna, mutta kun toisella rastilla ei ollut edes leimasinta. Sitten suunnistus jäi taas jälkeen, ja ajauduin paljon sivulle. Nousin isoon mäkeen väärästä notkosta, ja pummia tuli ehkä noin 3min. Mielestäni tein noin 10min virhettä koko 5,3 radalla. Tulin maaliin, sadattelin huonoa suunnistusälyäni (jos sellaista edes omistan) ja otin tuloksen. Harjoituksen vetäjä osoitti Petteri Muukkosta ja näytti aikaa: 38 ja risat. Ajattelin että huippusuunnistajat osaavat... Myöhemmin katsoin omaa aikaani, ja suuni loksahti tarkalleen ottaen kahdesti. Aikani oli 45min ja osia. Tuudittauduin siihen, että olen maajoukkuekamaa, enkä rohjennut kysyä itse Muukkoselta, että mahtoiko hän itse mennä PK-vauhtia, vai vaeltaen. Joka tapauksessa olen tulossa Sm-viestin pääsarjan aloitusosuudelta kärkiletkassa tällaisella kululla, riippumatta siitä, kuulunko 1. vai 2. joukkueeseen. Joukkuetoverit saavat antaa kuitenkin taktikointiohjeita ja päättää, olenko matkan aikana keulilla vai toisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti