maanantai 2. marraskuuta 2009

Uuden kauden perinteiset kujeet

Keksimäni pikku sanaväännös jo kliseeksi muodostuneesta lauseesta:) Olenpas hauska.

Eli asiaan.

Laskin juuri, että minulla on lähes 26 viikkoa aikaa suorittaa vähintään 30 yösuunnistusharjoitusta ennen 10milaa. Hommahan ei taida käydä helpoksi, mutta lupaus on lupaus. Tai ehkä ennemminkin tavoite. Oli mikä oli, siitä ei tingitä. Pakkopullan nielemiseksi treenaus ei saa kuitenkaan mennä. Muuten katoaa loistokkuus koko jutusta.

Uusi kausi alkoi siis tänään, huolimatta siitä että marraskuun ensimmäinen päivä oli jo eilen. Tänään lepoa. Huomenna teen ensimmäisen varsinaisen treenin, jonka nimi on kuntopiiri hyvine alku- ja loppulämmittelyineen.
Tuleva aika ei pidä sisällään mitään uuden uutta tai järkyttävää. Nyt vain keskityn entistä enemmän kehonhuoltoon. Hyvässä kondiksessa olevalla kropalla on uskoakseni paljon mukavampi harjoitella. Tällä tavalla myös kilpailuun saattaa tulla enempi voimia.

Määriä tai lukuja ensi kaudelle en kerro. Niitä on vaikea arvioida, ainakin omasta mielestäni. Sitä paitsi, tyytyväisyys saavutetaan ennemmin menestyksellä kuin sillä, että on treenannut 200h enemmän vuodessa kuin toinen. Toki fiilis on menestyessä varmaan vielä parempi, kun tietää tehneensä muihinkin verrattuna paljon töitä. Sen todistamiseen( että on tehnyt paljon töitä) tuskin tarvitaan kuitenkaan mitään lukuja. Tai...tälleen minä sen ajattelen. Huipulle pyrin. Se on selvä.

Alkukaudesta keskityn luonnollisesti lihashuoltoon. Tämän lisäksi etusijalla ovat juoksutekniikan ja lihaskunnon kehittäminen. Kun kyse on PK-kaudesta, niin mukana on tietenkin runsaasti peruskestävyysharjoittelua. Tätä kautta kaikkiin koviin harjoituksiin tulee mukaan hyvät alku- ja loppuverkat. PK:n lisäksi kehitetään myös VK-aluetta, ja kun kynnykset saan tietää, keskityn niiden nostamiseen. Siinä alkukausi, kookospähkinän kuoressa.

No onhan sitä tietty jotain uutta tulossa. Artulle meinaan tehdä jonkun aivan käsittämättömän harjoituksen. Mies itse pyysi jotain sellaista, jota kukaan ei ole aikaisemmin tehnyt. Eli siis myös speciaalia tulossa, lupaan.

-En svensk tomtenisse-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti